علی اكبری در واكنش به اظهارات مدیر كل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو مبنی بر اینكه زمین های كشاورزی برای ردیابی سموم باقیمانده روی محصولات، شناسنامه دار می شوند، افزود: هر اندازه كه بتوان میزان سموم محصولات و زمین های كشاورزی را بررسی و پیگیری كرد در تامین سلامت مردم اقدام موثری است اما امكان شناسنامه دار كردن زمین های كشاورزی برای ردیابی میزان سموم امكان پذیر نبوده و زمان بر است.وی ادامه داد: باید نقشه های كاداستر از زمین های كشاورزی تهیه شود و در عین حال نمی توان برای تمامی زمین های كشاورزی بازرسانی را بكار گماشت در كنار این بسیاری از اراضی كشاورزی سند رسمی نداشته یا محلی بوده بنابراین تا اطلاعات این زمین ها مستندسازی شود مستلزم زمان زیادی است.اكبری افزود: مشاركت و احساس مسئولیت مردم می تواند مهم ترین راهكار كنترل كود شیمیایی و سموم در محصولات كشاورزی باشد.وی با بیان اینكه آموزش های لازم درباره سموم باقیمانده روی محصولات كشاورزی باید به كشاورزان ارائه شود، گفت: وظیفه سازمان غذا و دارو است كه تمامی محصولات كشاورزی كه قابلیت رهگیری و ردیابی دارند را از نظر میزان سموم باقیمانده، بررسی كند.اكبری با انتقاد از اینكه سموم غیراستاندارد سلامت مردم را تهدید می كند، افزود: از سموم بی شناسنامه و غیراستاندارد نباید در محصولات كشاورزی استفاده شود زیرا در این رابطه سلامت مردم به خطر می افتد، لذا نیاز است وزارت بهداشت باید نتایج بررسی های خود در رابطه با میزان سموم باقیمانده در محصولات كشاورزی را را در اختیار وزارت جهاد كشاورزی قرار دهد.عضو كمیسیون كشاورزی مجلس، ادامه داد: نیترات بالا در محصولات كشاورزی باید مورد توجه وزارت جهاد كشاورزی قرار گرفته و از سویی این دستگاه اصول بهینه استفاده از سموم را به كشاورزان آموزش دهد تا از سموم به موقع و بجا استفاده و از سموم غیرمجاز و بیش از حد مجاز استفاده نكنند.