آخرین اخبار از واكسن كروناویروس

آخرین اخبار از واكسن كروناویروس به گزارش مین فود عضو كمیته كشوری آنفلوانزا با اشاره به آخرین آمار شیوع و بروز كروناویروس و با اشاره به آخرین تلاش ها برای ساخت دارو و واكسن این ویروس، اظهار داشت: با كوشش های كشورهای آلمان و فرانسه و بریتانیا در این رابطه، به نظر می آید كه تلاش ها بزودی به نتیجه می رسد و امیدواریم تا ۳ ماه آینده واكسن و داروی این بیماری در دسترس مردم قرار گیرد.


دكتر مسعود مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت و آمار كروناویروس جدید در دنیا، اظهار نمود: این بیماری با سرعت بالایی در حال انتقال است و رشد موارد مثبت كرونا در طول ۱۴ روز گذشته ۵هزار و ۱۰۶ برابر معمول است، یعنی موارد جدید روز به روز در حال افزایش است؛ به طوریكه بر مبنای آخرین آمار در دنیا ۲۰ هزار و ۴۲۸ مورد مثبت و قطعی گزارش شده و ۴۲۵ نفر هم از این بیماری فوت كرده اند.
وی با اشاره به اینكه به جز یك مورد باقی موارد فوتی در چین بوده است، خاطرنشان كرد: دیده شده مواردی كه مبتلا به سینه پهلو یا پنومونی می شوند، حدود ۱۳ درصد نیازمند ICU هستند، ازاین رو باید به موارد شدید توجه جدی شود.
تنها ۵ درصد موارد كروناویروس چین شناسایی شده است
وی با اشاره به اینكه تا به امروز تنها پنج درصد موارد كروناویروس چین شناسایی شده است، اظهار داشت: به عبارت دیگر ۹۵ درصد آن هنوز شناسایی نشده است. الان ابعاد بیماری ثابت كرده مواردی از مبتلا شدن بدون علامت بوده است.
ضرر ۴۵۵ میلیارد دلاری به اقتصاد چین طی ۱۴ روز
مردانی با اشاره به تبعات منفی اقتصادی كروناویروس، عنوان كرد: طی ۱۴ روز گذشته ۴۵۵ میلیارد دلار به اقتصاد چین لطمه وارد شده است.
میزان مرگ و میر كروناویروس از سارس و مرس كمتر است
وی با اشاره به قول یكی از اساتید CDC امریكا در این رابطه، اظهار داشت: به شكلی یك پاندمی كروناویروس در حال شكل گیری است كه مسئله مهمی است، با این وجود خوبی این بیماری در این است كه میزان مرگ و میر آن از سارس و مرس بسیار كمتر است؛ یعنی چیزی حدود ۲ درصد.
كروناویروس جدید هنوز دارو و درمان قطعی ندارد
مردانی با اشاره به اینكه كروناویروس جدید هنوز دارو و درمان قطعی ندارد، اظهار داشت: بهترین راه پیشگیری، شستشوی مكرر دست و رعایت مسایل بهداشت فردی و اجتماعی است؛ رعایت آداب تنفسی، استفاده از دستمال یك بار مصرف، پرهیز از دست دادن، بوسیدن و در آغوش كشیدن.
آخرین تلاش ها برای ساخت دارو و واكسن كروناویروس
ایشان در ادامه با شاره به اقدامات صورت گرفته در كشورهای مختلف برای درمان این بیماری، اظهار داشت: تا كنون داروهای گوناگونی در درمان این بیماری استفاده شده كه داروی ضد ایدز كلترا یكی از آنهاست ولی درمان استانداردی نیست. همینطور در امریكا یك دارو استفاده شده كه سبب بهبودی بیمار شده ولی به نظر می آید حتی بدون دارو هم در حال بهبودی بود. ازاین رو هنوز درمان استانداردی برای این بیماری وجود ندارد.
مردانی با اشاره به كوشش های كشورهای آلمان و فرانسه و بریتانیا در این رابطه، اظهار نمود: به نظر می آید كه این اقدامات به نتیجه می رسد و امیدواریم تا ۳ ماه آینده واكسن و داروی این بیماری در دسترس مردم باشد.
همینطور مردانی در نخستین سمپوزیوم "كروناویروس جدید ۲۰۱۹" در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه موارد ابتلای كرونا در بیشتر از ۲۰ كشور دنیا گزارش شده است، اظهار داشت: ما معتقدیم كه موارد مبتلا شدن خیلی بالاتر است، چونكه این بیماری حد و مرزی نمی شناسد.
انتقاد از حضور گردشگران چینی در فرودگاه امام (ره)
وی با اشاره به انتقال گردشگران چینی با پروازهای تركیش ایرلاین به تهران و خروج آنها با پروازهای ماهان، اظهار داشت: این در حالیست كه خواسته صریح وزارت بهداشت ممنوعیت و محدودیت پروازهای چین بوده است. ازاین رو به نظر می آید كه علیرغم صلاح ندانستن قطع ارتباطات از جانب سازمان جهانی بهداشت، كشورها باید خیلی هوشیار باشند.
تشریح شرایط كروناویروس جدید
مردانی با تشریح شرایط كروناویروس جدید، با اشاره به بعضی از هم پوشانی های آن با مرس و سارس، اظهار داشت: البته این بیماری خصوصیت های خاص و یونیكی هم دارد، برای همین نام موقت "كروناویروس ۲۰۱۹ " را برای آن برگزیده اند.
وی با اشاره به گزارش نخستین مورد فوت ناشی از این بیماری در چین در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰، اظهار نمود: هم زمان مواردی از این بیماری در كشورهای نزدیك چین مانند تایلند، ژاپن، كره جنوبی، امریكا، استرالیا، فرانسه، ایتالیا، كانادا و در مجموع در ۲۳ كشور رسماً اعلام شده است.
وی با اشاره به اینكه این ۲۳ كشور امكانات تست های سریع كرونا ویروس را در دسترس دارند، اظهار داشت: ازاین رو در كشورهایی كه این امكان را ندارند، شاید ۱ یا ۲ ماه زمان اعلام و گزارش مبتلا شدن طول بكشد. بنابراین در ابتدا فكر می كردند كه این بیماری انتقال انسان به انسان ندارد و كمی لاپوشانی می كردند. ولی پس از ۲۰ ژانویه زمانیكه انتقال انسان به انسان آن ثابت شد، اعلام نمودند كه این بیماری به سایر كشورها هم منتقل می شود.
مردانی با اشاره به اینكه اطلاعات موجود امكان دارد تا چند ماه آینده تغییر كند، اظهار داشت: كروناویروس جدید یك بیماری زئونوز است كه راه های پیشگیری دقیق و مشخصی بالینی ندارد و هنوز واكسن و درمان ندارد.
راه های تشخیص بیماری
وی با اشاره به اینكه عموما باید با علایم بالینی و سابقه اپیدمیولوژی مثبت این بیماری را تشخیص دهیم، خاطرنشان كرد: حضور در چین طی یكی دو هفته اخیر یكی از مسایلی است كه در موارد مشكوك باید مورد توجه جدی باشد. پس اگر كسی با مورد قطعی و علامت دار كروناویروس جدید تماس نزدیك داشته باشد باید حتما نمونه برداری شود.
مردانی با اشاره به اهمیت و لزوم توجه به مسئله تشخیص قطعی موارد مبتلا شدن و پس از انتشار در سطح جامعه، اظهار نمود: البته قصد ما كتمان مسئله نیست؛ چونكه در شرایط موجود نمی توان از ورود ویروس به كشورها جلوگیری كرد، با این وجود باید در اعلام و انتشار موارد دقت شود.
كروناویروس جدید امكان دارد بدون علامت باشد
این فوق تخصص عفونی با اشاره به اینكه عمده كروناویروس جدید امكان دارد بدون علامت و یا با علامت خفیف باشد، اظهار داشت: علایم بالینی این بیماری امكان دارد مانند عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی باشد، ازاین رو باید دقت شود كه واقعا مردم را گرفتار سردرگمی نكنید.
ضرورت نصب پوسترهای هشداردهنده در اورژانس ها
وی با تاكید بر لزوم استفاده از فرم پرسشنامه غربالگری در مراكز درمانی و نصب پوسترهای هشداردهنده در اورژانس ها و مراكز درمانی، خاطرنشان كرد: باید تمام توان خویش را در مبحث پیشگیری بكار بگیریم، واقعاً چیزی بیشتر از پیشگیری به ما كمك نمی كند.
كمبود ماسك طبی در اغلب مراكز درمانی
مردانی با اشاره به كمبود ماسك طبی در اغلب مراكز درمانی، مدعی شد: در خبرها آمده كه تاجران چینی تمامی تولیدات ماسك ایران را پیش خرید كردند. جالب اینجاست كه ماسك های N۹۵ ما هیچ كدام استاندارد بین المللی ندارد.
وی با تشریح بعضی از اصول ایمنی و بهداشتی ضروری در مراكز درمانی، اظهار داشت: به بیمار مشكوك یك ماسك طبی داده شود و به فضای جداگانه هدایت شود. ترجیحا اتاق ایزوله یا دربسته و حتما فاصله حداقل یك متربا بیمار رعایت شود.
زمان احتیاط لازم در برخورد با موارد مشكوك
این عضو كمیته كشوری آنفلوانزا در پاسخ به این سؤال كه اگر بیماری علایم داشت تا چه زمانی باید احتیاط رعایت شود، اعلام نمود: تا زمان بهبودی علایم بالینی احتیاط ها باید ادامه داشته باشد. این كه بگوییم ۵ یا ۶ روز هنوز مطالعات كافی انجام نشده است. پیش از این هم گفته شد كه این بیماری می تواند از یك سرماخوردگی ساده تا پنومونی خفیف تا شدید متغیر باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به داروهای مطرح شده برای این بیماری، اظهار داشت: داروهای گوناگونی در این مدت كوتاه امتحان شده كه داروی ضد اچ آی وی یكی از آنهاست؛ ولی هنوز درمان استانداردی نیست.
منع تجویز دگزامتازون
وی در ارتباط با تجویز آنتی بیوتیك برای این بیماران، اظهار داشت: ما حتما در نظام مراقبت می گوییم كه این بیماران باید آنتی بیوتیك را بسته به شرایط بیماری دریافت نمایند.
مردانی با تاكید بر ممنوعیت تجویز دگزامتازون برای این بیماران، اظهار داشت: برخی بیمارانی كه در اپیدمی آنفلوانزا گرفتار مرگ ومیر ناشی از بیماری شده بودند در شرح حال آنها تجویز دگزامتازون وجود داشت.
نحوه برخورد با زنان باردار
مردانی در خاتمه با تاكید بر اهمیت توجه به زنان آبستن در ارتباط با آنفلوانزا، اظهار داشت: تا امروز اعلام شده كه همان برخوردی كه با خانم های آبستن در آنفلوانزا می شده، در زنان آبستن مشكوك به كرونا ویروس هم صورت گیرد. چون كه نمی توان پیش بینی نمود این خانم حامله كه با علایم كرونا آمده آیا موردی است كه به مراقبت خاص نیاز دارد یا نه، ازاین رو باید تحت نظر قرار گیرد و حتما نمونه گیری شود.



1398/11/15
23:24:58
5.0 از 5
4804
تگهای خبر: آب , اساتید , استاندارد , ایمنی
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است