كاهش تعرفه های آزمایشگاهی، به نظام سلامت كشور صدمه می زند

عضو هیات مدیره انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی:

كاهش تعرفه های آزمایشگاهی، به نظام سلامت كشور صدمه می زند مین فود: تهران- عضو هیات مدیره انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی با انتقاد از كاهش تعرفه های آزمایش های تشخیص پزشكی، اظهار داشت: ادامه این روند با احتمال كاهش كیفیت آزمایش ها، تعطیلی آزمایشگاه ها و لطمه به سلامت مردم و نظام سلامت كشور رو به رو است.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمدحسن هاشمی مدنی روز شنبه در نشست خبری درمورد چالش ها و مشكلات آزمایشگاه های كشور اظهار نمود: بعد از طرح تحول سلامت اعلام گردید كه تعرفه های پزشكی بر مبنای قیمت تمام شده خدمات تعیین می گردد كه در نهایت قیمت تمام شده ای كه وزارت بهداشت در سال 1393 برای تمام گروه های پزشكی ازجمله آزمایشگاه ها تعیین كرده بود، در هیات وزیران تصویب گردید.
وی اضافه كرد: این تعرفه برای تمام گروه های پزشكی اجرا شد اما برای آزمایشگاهیان اعلام گردید كه از سال 1394 اجرایی می گردد. در سال 1394 هم به جای افزایش تعرفه های این خدمات، میزان ضریب خدمات آزمایشگاهی (K) از 20 هزار تومان به 17 هزار تومان كاهش پیدا كرد.
هاشمی مدنی ادامه داد: تعرفه آزمایشگاه ها در سال 94، هفت درصد، در سال بعد، 11.7 درصد و در سال 96، سه درصد تنها افزایش یافت كه بدین سان درآمد آزمایشگاه ها در سال 96 به نسبت سال 95 هفت درصد كاهش پیدا كرد.
وی اظهار داشت: به صورت كلی افزایش تعرفه های تمام گروه های پزشكی بعد از اجرای طرح تحول سلامت نسبت به سال های پیش از اجرای طرح 137 درصد بود اما تعرفه های رادیولوژی و آزمایشگاه ها فقط 17 درصد افزایش داشت.
هاشمی مدنی تصریح كرد: این درحالی است كه حقوق پرسنل آزمایشگاه ها طی چهار سال قبل مجموعا بیش از 50 درصد افزایش یافته، قیمت كیت و مواد مصرفی آزمایشگاه ها بیش از 70 درصد افزایش داشته و فقط با عنایت به تورم سال جاری حدود 17 تا 20 درصد قیمت این ملزومات افزایش یافته است حتی برخی شركت ها امسال سه بار قیمت این ملزومات را افزایش دادند.
عضو هیات مدیره انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی اظهار نمود: اگر قیمت خدمات آزمایشگاهی برای سال آینده حداقل 40 درصد افزایش نیابد، تعداد زیادی از آزمایشگاه ها به تعطیلی كشانده می شوند؛ زیرا بیش از 85 درصد درآمدهای آزمایشگاه ها برای موارد مختلف مانند حقوق نیروی انسانی، خرید كیت و سایر لوازم و مالیات ها هزینه می گردد كه وابسته به تعرفه های این خدمات است.
هاشمی مدنی اظهار داشت: آزمایشگاه ها طی سه سال اخیر درمجموع 17 درصد افزایش تعرفه داشته اند درحالی كه هزینه های آنها بیش از 60 درصد افزایش داشته است؛ آزمایشگاه هایی كه روزانه كمتر از 50 بیمار دارند، دچار مشكلات زیادی هستند و آنهایی كه كمتر از 120 بیمار دارند، حتما سال آینده با مشكل روبه رو خواهند بود.
وی اضافه كرد: ما نگران كاهش كیفیت خدمات آزمایشگاهی هستیم؛ ادامه این روند علاوه بر این، سبب تعدیل نیروی انسانی آزمایشگاه ها و خروج عده ای از افراد تحصیل كرده از چرخه خدمات رسانی به مردم و اشتغال می شود؛ حدود 2 هزار و 500 آزمایشگاه تشخیص طبی خصوصی در سراسر كشور وجود دارد كه این آزمایشگاه ها طی سال های اخیر تعدیل نیرو داشته اند و امسال هم این تعدیل با شیب تندتری ادامه می یابد.
هاشمی مدنی درمورد كاهش كیفیت خدمات آزمایشگاهی توضیح داد: كیت هایی با كیفیت پایین در بازار به فروش می رسند كه به آنها كیت های زیرپله ای گفته می شود؛ استفاده از این كیت ها سبب پایین آمدن كیفیت خدمات آزمایشگاهی می گردد و این مساله می تواند به تشخیص نادرست بیماری ها، لطمه به سلامت مردم و صدمه به نظام سلامت كشور منتهی شود.
عضو هیات مدیره انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی اظهار نمود: با این حال آزمایشگاه ها تلاش می كنند كه كیفیت خدمات خویش را حفظ كنند، همینطور سالانه دوبار برنامه كنترل كیفیت خدمات (ارزیابی خارجی كیفیت) آزمایشگاه ها توسط انجمن های متخصصان علوم آزمایشگاهی، پاتولوژی و دكترای علوم آزمایشگاهی تحت نظر وزارت بهداشت انجام می گردد به این صورت كه نمونه هایی ناشناس برای آزمایشگاه های خصوصی كشور ارسال شده و با بررسی نتایج ارسالی، میزان خطا و صحت خدمات آنها بررسی می گردد.

** 70 درصد بار تشخیص بیماری ها بر دوش آزمایشگاه ها
دكتر عبدالعلی شمس برهان عضو هیات مدیره انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی هم در این نشست بر نقش آزمایشگاه ها و خدمات آزمایشگاهی در تشخیص و درمان بیماری ها تصریح كرد و اظهار داشت: 70 درصد بار تشخیص بیماری ها بر دوش آزمایشگاه های كشور است؛ ازاین رو با عنایت به استانداردهای جهانی اگر به این مساله توجه نشود، مشكلات زیادی برای بیماران و نظام سلامت كشور تولید خواهد شد.
وی اضافه كرد: بی توجهی به این مساله سبب افزایش هزینه های درمانی بیماران و بیمه ها می شود؛ زیرا اگر بیماری به موقع و درست تشخیص داده و درمان نشود، در ادامه هزینه های سنگینی بر دوش نظام سلامت كشور تحمیل می كند.
شمس برهان با انتقاد از میزان پائین تعرفه های خدمات آزمایشگاهی و با اشاره به اینكه میزان تعرفه های این خدمات در كشورهایی مانند افغانستان، تركیه و كردستان عراق سه برابر و در آمریكا و اروپا 10 برابر ایران است، خواهان توجه بیشتر مسئولان مربوطه به این مساله شد.
علمی**1834
تنظیم: ناهید شفیعی *انتشار: محتشمی پور


1396/11/14
16:14:39
5.0 از 5
4624
تگهای خبر: بیماری , پزشك , درمان , سلامت
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است