بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای دانش آموزان به گزارش مین فود، یک متخصص تغذیه با اشاره به مواد غذایی سالمی که دانش آموزان در وعده های صبحانه، نهار و شام بهتر است مصرف کنند، اظهار داشت: دانش آموزان حتما در طول روز از میان وعده های سالم بهره گیرند و در عین حال از ریزه خواری و استفاده از مواد غیر سالم اجتناب کنند. دکتر مهدی شادنوش در گفت و گو با ایسنا، درباره ی تغذیه سالم و مناسب دانش آموزان با بازگشایی مدارس، اظهار داشت: از آنجا که دانش آموزان در سنین رشد قرار دارند، یکی از پایه های بسیار با اهمیت برایشان تغذیه مناسب می باشد. والدین توجه داشته باشند که فرزندان شان شب هنگام غذایشان را زودتر میل کنند؛ بطوریکه تا زمان خواب شان یک فاصله ۴۵ دقیقه ای وجود داشته باشد و حتما این مساله را رعایت نمایند. ساعت خواب کودکان هم حتما حداقل بین هفت تا هشت ساعت باشد. وی اضافه کرد: دانش آموزان بامداد در ساعتی از خواب بیدار شوند که حتما فرصت برای صبحانه خوردن داشته باشند. وعده صبحانه اگر همراه با کربوهیدرات های مناسب و نان به اندازه کافی باشد، خوب است. در کنار آن از لبنیات خوب هم بهره گیرند خصوصاً نوشیدن شیر که در شروع یک روز پرانرژی برای دانش آموز بسیار می تواند مناسب باشد. اگر مدارس هم برنامه ها را به شکلی تدوین کنند که دروسی که با محاسبات فکری سروکار دارد، مانند درس ریاضی در ساعات اولیه بامداد باشد که در این صورت فراگیری دانش آموزان می تواند بیش از پیش باشد. شادنوش افزود: دانش آموزان حتما در طول روز از میان وعده بهره گیرند. خانواده ها میان وعده های مناسبی را در بسته بندی مناسب همراه کودکان بگذارند. میان وعده هایی مانند دانه ها و مغزها، خشکبار، میوه جات و... باشد که این مواد غذایی را به عنوان میان وعده در ساعات تفریح و در فواصل کلاس ها بهره گیرند. از ریزه خواری و استفاده از مواد غیر سالم اجتناب کنند. طبق نظارتی که حوزه های بهداشت وزارت آموزش وپرورش بر مدارس دارد، در بوفه های مدارس غذاهای مضر یا موادی که ریزه خواری را ترویج کند مانند پفک، چیپس و... نباید در مدرسه ارائه شود. اگر هم بود حتما خانواده ها به مدارس تذکر دهند. وی درباره ی خاصیت های غذاهایی که در بوفه مدارس ارائه می شوند، اظهار داشت: حوزه سلامت وزارت آموزش وپرورش بسیار فعال است و طبق دستورالعمل هایی که دراین زمینه صادر کرده است، مواد غذایی را که باید در بوفه ها وجود داشته باشد، مشخص کرده است. بوفه های مدارس از ارائه مواد غذایی که فسادپذیر است و نمی توان برای زمان زیادی از آنها در دمای معمولی نگهداری کرد، خودداری کند. همین طور ارائه مواد فسادپذیری مانند سس ها یا مواد غذایی که با بهره گیری از سس و سایر مواد فسادپذیر تهیه می شوند، در بوفه های مدارس نباید صورت گیرد. باید در بوفه های مدارس یخچال های مناسب وجود داشته باشد و بهداشت را هم رعایت نمایند. وی با اعلان اینکه ساعت نهار دانش آموزان هم نباید زیاد به تاخیر افتد و باید حتما وعده ناهار را در میانه روز مصرف کنند، اظهار داشت: اگر دانش آموزان برای وعده ناهار هم در مدرسه حضور داشتند، مواد غذایی به همراهشان باشد که در دمای معمولی زود فساپذیر نباشد. همین طور مواد غذایی ساده بوده و دیرهضم نباشند. چربی بالا و میزان گوشت بالایی نداشته باشند؛ چونکه از آنجا که مقرر است در ساعات پس از ظهر هم در مدرسه حضور داشته باشند، هضم شان طول نکشد. در عین حال مدارسی که پس از وعده ناهار هم برای دانش آموزان کلاس برگزار می کنند، در صورتی که فرصتی حدود ۱۰ دقیقه تا یک ربع را برای استراحت دانش آموزان در نظر بگیرند، بسیار ایده آل بوده و در آموزش پذیری دانش آموزان موثر است. منبع: مین فود 1401/07/01 14:51:27 5.0 از 5 471 تگهای خبر: برنامه , بسته بندی , بهداشت , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط علایم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم مصوبات دولت برای حل مشکل کمبود نقدینگی حوزه دارو روند افزایشی آنفلوآنزا در کشور واکنش وزارت بهداشت به ادعای روغن کنترل چربی خون! نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم هشدار روند کاهشی مراجعه تهرانی ها برای اهدای خون استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است پربحث ترین ها علایم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم مصوبات دولت برای حل مشکل کمبود نقدینگی حوزه دارو ویژگی های قفسه انبار روند افزایشی آنفلوآنزا در کشور جدیدترین ها علایم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم مصوبات دولت برای حل مشکل کمبود نقدینگی حوزه دارو ویژگی های قفسه انبار روند افزایشی آنفلوآنزا در کشور واکنش وزارت بهداشت به ادعای روغن کنترل چربی خون! سبز شدن رنگ سیر، در سیر ترشی مشکلی برای مصرف آن ایجاد نمی کند کلید مدیریت بهتر بیماری های کلیوی تأثیر رژیم غذایی مادر آبستن بر سلامت کودک ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك رپورتاژ برنامه ایمنی