چرا كودكان چاق می شوند یك كارشناس تغذیه عنوان كرد؛ مین فود: یك كارشناس تغذیه، در رابطه با علل افزایش چاقی در كودكان، نكاتی را متذكر شد. به گزارش مین فود به نقل از مهر، منیره دادخواه، درباب چاقی کودکان در کشور، اظهار داشت: شیوع اضافه وزن و چاقی کودکان مسئله ای است که در بیشتر کشورها همچون ایران رو به افزایش بوده و علت اصلی آن شیوه زندگی خانواده ها در عصر حاضر است. به عبارتی در کنار بی تحرکی یا کمی فعالیت بدنی روزانه، مقدار و بار مصرف مواد غذایی پر کالری (مواد غذایی حاوی چربی و قند زیاد) افزایش قابل توجه ای پیدا کرده و کودکان نیز از این معضل مستثنی نیستند. وی ادامه داد: زندگی ماشینی امروز و مشغله زیاد خانواده ها سبب شده که والدین فرصت کافی برای گذراندن زمان با کودکان خود و آماده سازی غذا در منزل را نداشته باشند. این مسئله سبب شده، هم دفعات مصرف غذاهای آماده، فست فودها و میان وعده های پر کالری و کم ارزش، افزایش یابد و هم زمان تخصیص یافته به ورزش و تحرک بدنی در هفته ناچیز باشد. این کارشناس تغذیه درباب رژیم غذایی کودکان، اظهار داشت: معمولاً به کودکان که در سن رشد هستند، رژیم کاهش وزن داده نمی گردد ولی وقتی میزان مصرف غذایی آنها مطابق با نیاز روزانه شأن بر حسب سن و جنس باشد، به طبع به کنترل وزن و پیش گیری از چاقی کمک خواهدنمود. دادخواه اضافه کرد: برای دریافت غذایی که متناسب با نیاز کودکان باشد، باید هم به سبد خرید و هم به سفره غذایی خانواده توجه گردد. مخصوصاً در مورد کودکان دبستانی و پیش دبستان که عمده ی مصرف غذایی آنها وابسته به سبد خرید و سفره غذایی خانواده است. وی افزود: جایگزین کردن انواع میوه و سبزی، لبنیات کم چرب و خشکبار بجای انواع شیرینی، آبمیوه صنعتی، نوشابه، شکلات و آبنبات، کیک و کلوچه و بیسکویت، چیپس، پفک و…، در سبد خرید خانواده، تأثیر بسزایی در پیشگیری و کنترل چاقی خواهد داشت. دادخواه اظهار داشت: همین طور تهیه و آماده سازی هوشمندانه غذا برای وعده های اصلی (صبحانه، ناهار، شام) روزانه نیز از حائز اهمیت می باشد، به زبان ساده، کاهش بار مصرف غذاهای سرخ کرده و چرب، عدم استفاده از قند و شکر در تهیه غذاها، کاهش بار و مقدار مصرف برنج ساده و نان سفید و در نهایت استفاده بیشتر از سبزی ها، حبوبات در تهیه غذای سفره، همچون اقدامات مثبت دراین زمینه است. وی، نظارت بر وعده ها و میان وعده های غذایی، تنظیم ساعت خواب شبانه و میزان فعالیت و تحرک بدنی روزانه کودکان را از گام های بعدی، مؤثر در کنترل وزن دانست. دادخواه به تغذیه کودکان در بحران کرونا و تعطیلی مدارس اشاره نمود و گفت: بواسطه بحران کرونا که مدارس تعطیل شد، متأسفانه کودکان و نوجوانان فرصت فعالیت بدنی و بازی های حرکتی در مدرسه و زنگ ورزش را از دست داده اند، اما خانواده ها می توانند برای جبران این مسئله تا حدودی باتوجه به امکانات خود، فرصت هایی را برای این مهم، فراهم نمایند، بعنوان مثال، ساعات بازی و کارهای نشسته در روز را محدود نمایند. زمانی را به انجام نرمش و حرکات ورزشی در منزل اختصاص دهند. در صورت امکان شرایطی را برای دوچرخه سواری، اسکیت، بازی با توپ، طناب بازی و…، در پارکینگ یا فضاهای سبز نزدیک منزل (در شرایطی که امکان فاصله گذاری اجتماعی باشد) فراهم نمایند و در نهایت از فرصت آخر هفته برای پیاده روی، دویدن و کوهنوردی استفاده کنند. منبع: مین فود 1399/07/27 21:37:32 5.0 از 5 1801 تگهای خبر: آب , اضافه وزن , تغذیه , چاقی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط نوشابه گازدار چگونه سبب افزایش اشتها می شود تغذیه مناسب برای کودکان دچار سرطان پاییز فصل انتشار ویروس های پاراآنفلوآنزای انسانی کدام رژیم غذایی احتمال مبتلا شدن به کووید ۱۹ را کاهش می دهد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزش حسابداری در تبریز انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج فیش حج گلخانه پربیننده ترین ها نظارت ۱۵۷ تیم بهداشتی بر مواد غذایی در مرزهای غربی در روزهای اربعین حسینی ضرورت هم افزایی طب ایرانی و طب نوین برای ارائه خدمات بهتر به بیماران مدیرعامل جدید بنیاد برکت و مشاور رییس ستاد اجرائی فرمان امام منصوب شدند در اجرای اسناد بالادستی برمبنای نظر کارشناسان و مبتنی بر امکانات کشور عمل می کنیم پربحث ترین ها نوشابه گازدار چگونه سبب افزایش اشتها می شود تغذیه مناسب برای کودکان دچار سرطان پاییز فصل انتشار ویروس های پاراآنفلوآنزای انسانی ورزش موثر بر سلامت روده جدیدترین ها نوشابه گازدار چگونه سبب افزایش اشتها می شود تغذیه مناسب برای کودکان دچار سرطان پاییز فصل انتشار ویروس های پاراآنفلوآنزای انسانی ورزش موثر بر سلامت روده رجوع ی ۲۳۷ اهداکننده به انتقال خون اصفهان در ۲۸ صفر کدام رژیم غذایی احتمال مبتلا شدن به کووید ۱۹ را کاهش می دهد FDA آمریکا به دنبال کاهش بیشتر میزان نمک در غذا در اجرای اسناد بالادستی برمبنای نظر کارشناسان و مبتنی بر امکانات کشور عمل می کنیم مبتلایان به میگرن این نوع پنیر را مصرف نکنند هیچ موردی از آبله میمونی در کشور تایید نشده است تگها بیمار بیماری بهداشت آب رپورتاژ پزشك برنامه ایمنی