بازبینی در برنامه غنی سازی آرد با هدف کاهش کم خونی در گفت وگو با مین فود اعلام شد به گزارش مین فود، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از بازبینی برنامه ملی «غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک» بعد از گذشت ۲۰ سال از اجرای آن اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به آمار بالای شیوع کم خونی در کشور میتوان گفت برنامه هایی که با هدف کاهش کم خونی در کشور اجرا می شوند، می بایست مورد بازبینی قرار گیرند. دکتر احمد اسماعیل زاده در گفتگو با ایسنا، با بیان این که حدود ۲۰ سال از زمان اجرای برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در کشور می گذرد، اظهار نمود: برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک با هدف کاهش «کم خونی» از سال ۸۴ شروع شده و همچنان ادامه دارد. هنگامی که برنامه غنی سازی آرد در کشور آغاز شد، تصمیم بر این بود که فقط آرد مورد استفاده برای پخت نان «لواش» با استفاده از «پرمیکس پونان» که حاوی آهن و اسیدفولیک است در کارخانه های آرد با نظارت سازمان غذا و دارو غنی سازی شود. برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در گذر زمان گسترش یافته، به بیانی دیگر، اغلب نان های کشور با آرد غنی سازی شده با آهن و اسیدفولیک پخته می شوند. بازنگری برنامه غنی سازی آرد در کشور بعد از ۲۰ سال مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در رابطه با ارزیابی های انجام شده در زمینه برنامه غنی سازی آرد نانوایی ها توضیح داد: با عنایت به این که حدود ۲۰ سال از زمان اجرای طرح غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در کشور می گذرد، دفتر بهبود تغذیه به مبحث ارزشیابی این طرح ورود کرد. نتایج ارزیابی ها مبین این است، باآنکه برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک به کاهش کم خونی منجر شده اما آمار شیوع کم خونی در کشور همچنان زیاد است. با عنایت به آمار بالای شیوع کم خونی در کشور میتوان گفت برنامه هایی که با هدف کاهش کم خونی در کشور اجرا می شوند، می بایست مورد بازبینی قرار گیرند. تشکیل کمیته های تخصصی جهت بررسی برنامه غنی سازی آرد وی با اشاره به اینکه بررسی برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک جزو اولویت های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت امسال به حساب می آید، اظهار داشت: حدود ۲۰ سال از زمان برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در کشور می گذرد و این برنامه می بایست مورد بازبینی قرار گیرد. ۲ کمیته تخصصی جهت بررسی برنامه غنی سازی آرد تشکیل شده که یک کمیته، مسئولیت بررسی موارد در ارتباط با «آهن» و دیگری هم مسئولیت بررسی موارد در ارتباط با «اسید فولیک» را بر عهده دارد. اسماعیل زاده در رابطه با ترکیب کمیته های تخصصی بررسی وضعیت غنی سازی آرد اظهار نمود: اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی و خبرگان حوزه های تخصصی، اعضای کمیته های تخصصی را می سازند و هر کمیته ۱۴ عضو دارد. این کمیته ها، شواهد موجود را مورد بررسی علمی قرار می دهند و جلساتی را با نانوایی ها برگزار می کنند. کمیته های تخصصی بررسی برنامه غنی سازی آرد، تمام چالش ها و یافته های خویش را بررسی نموده و در اختیار دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت قرار می دهند. روند بازبینی برنامه غنی سازی آرد تا نیمه سال آتی وی افزود: بعد از وصول گزارش کمیته های تخصصی بررسی وضعیت غنی سازی آرد، دفتر بهبود تغذیه در رابطه با چگونگی ادامه برنامه غنی سازی آرد تصمیم می گیرد. این احتمال وجود دارد که یک برنامه سودمند درنظر گرفته شود و طبق روال کنونی ادامه یابد. همینطور این احتمال وجود دارد که برنامه به بازبینی نیاز داشته باشد؛ به صورت مثال، شاید میزان دوز آهن موجود در آرد را افزایش دهیم یا اسیدفولیک را حذف نماییم. پیشبینی می نماییم که برنامه بازبینی تا شش ماه نسخت سال آینده به پایان برسد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مباحث علمی گوناگونی در برنامه بازبینی مدنظر قرار گرفته، تصریح کرد: انتظار داریم که بازبینی تا پایان شهریور ماه سال آینده به پایان برسد؛ هنگامی که برنامه بازبینی صورت گیرد، دفتر بهبود تغذیه به بررسی برنامه می پردازد که به پرسش هایی مانند «آیا برنامه های کمیته تخصصی از توان اجرایی در کشور برخوردار است؟» پاسخ دهد. به صورت مثال، این احتمال وجود دارد که کمیته تخصصی در رابطه با میزان دوز آهن نکاتی عرضه نماید اما این احتمال وجود دارد که وزارت بهداشت از توانایی تأمین آن دوز برخوردار نباشد. وی اظهار داشت: پیش بینی می نماییم اگر برنامه غنی سازی آرد و نان به بازبینی نیاز داشته باشد، برنامه جدید غنی سازی آرد و نان از آغاز سال ۱۴۰۵ در کشور اجرا شود. منبع: minfood.ir 1403/10/12 10:42:36 5.0 از 5 36 تگهای خبر: برنامه , بهداشت , پزشك , تغذیه این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط مادران حامله این سفارش های تغذیه ای را جدی بگیرند ممنوعیت توزیع برخی مواد غذایی ناسالم در پروازهای داخلی و خارجی تأثیر گیاهان دارویی در ارتقای سلامتی و بهبود کیفیت زندگی در کشور رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان خون نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم متخصص پوست و تزریق فیلر و ژل پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم لزوم پشتیبانی از داروخانه ها با پرداخت بموقع بیمه ها و سازمان برنامه و بودجه استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است پربحث ترین ها مادران حامله این سفارش های تغذیه ای را جدی بگیرند رژیم غذایی غنی از امگا ۳ در کندی پیشرفت سرطان پروستات موثر است بازبینی در برنامه غنی سازی آرد با هدف کاهش کم خونی ممنوعیت توزیع برخی مواد غذایی ناسالم در پروازهای داخلی و خارجی جدیدترین ها مادران حامله این سفارش های تغذیه ای را جدی بگیرند رژیم غذایی غنی از امگا ۳ در کندی پیشرفت سرطان پروستات موثر است بازبینی در برنامه غنی سازی آرد با هدف کاهش کم خونی ممنوعیت توزیع برخی مواد غذایی ناسالم در پروازهای داخلی و خارجی تأثیر گیاهان دارویی در ارتقای سلامتی و بهبود کیفیت زندگی در کشور رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان خون نظر وزارت بهداشت درباره ی تاثیر مازوت سوزی بر سلامت مردم سبدفروشی مکمل همراه دارو قابل قبول نیست سفر با لندیگرافت به جزیره کیش بازدید پزشکیان از مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی