تمهیدات مرزی برای مقابله با آبله میمونی

در گفت وگو با مین فود تشریح شد

تمهیدات مرزی برای مقابله با آبله میمونی به گزارش مین فود، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ایران جزو مناطق سطح اخطار «پایین» سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با آبله میمونی است، اظهار نمود: وزارت بهداشت به منظور مدیریت و جلوگیری از آبله میمونی، تمهیدات ویژه ای برای اشخاصی که از کشورهای آفریقایی بخصوص «جمهوری دموکراتیک کنگو» وارد ایران می شوند، در نظرگرفته است.


دکتر شهنام عرشی در گفتگو با ایسنا، با بیان این که سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با «آبله میمونی» اطلاعیه ای صادر کرده، اظهار داشت: اطلاعیه سازمان بهداشت جهانی، سطوح مختلفی دارد؛ به نحوی که سطوح اضطرار «پایین»، «متوسط» و «بالا» درنظر گرفته است. بر مبنای سطح بندی سازمان بهداشت جهانی، «جمهوری دموکراتیک کنگو» در قاره آفریقا جزو منطقه «سطح اضطرار بالا» است و هم اکنون هیچ کشور دیگری در این سطح قرار ندارد.
وی با اشاره به اینکه انتقال محلی آبله میمونی در بعضی کشورها گزارش نشده، اضافه کرد: ایران جزو کشورهایی است که انتقال محلی آبله میمونی در آن گزارش نشده است. هم اکنون، کشور ما در مناطق سطح اخطار پایین قرار دارد. باآنکه جزو مناطق با سطح اخطار پایین هستیم اما مراقبت های مرزی را در کانون توجه قرار داده ایم.

تمهیدات مرزی برای جلوگیری از آبله میمونی
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در رابطه با مراقبت های مرزی به منظور کنترل و جلوگیری از آبله میمونی اظهار داشت: این احتمال وجود دارد برخی افراد غیرتبعه کشورمان که خواستار ورود به ایران هستند، دارای علایم بیماری آبله میمونی باشند؛ بعد از شناسایی این افراد، آنها به کشور خود بازگردانده می شوند. همینطور اشخاصی که به بعضی از کشورهای اروپایی مانند آلمان، فرانسه، اسپانیا که جزو کشورهای پرخطر به حساب می آیند و سابقه شیوع بالای این بیماری در آن کشورها وجود دارد، سفر کنند؛ احتیاط های اولیه درنظر گرفته می شود. اگر مسافران کشورهای اروپایی دارای علایم اولیه بودند باید بطور حتم به پزشک مراجعه نمایند تا اقدامات لازم صورت گیرد.
عرشی در رابطه با تمهیدات مدنظر برای مسافران کشورهای آفریقایی توضیح داد: وزارت بهداشت به منظور مدیریت و جلوگیری از آبله میمونی، تمهیدات ویژه ای برای اشخاصی که از کشورهای آفریقایی بخصوص «جمهوری دموکراتیک کنگو» وارد ایران می شوند، در نظر گرفته است. هم اکنون، اقدامات در نظر گرفته شده به منظور جلوگیری از آبله میمونی در سطح متوسط قرار دارد.

آمادگی سیستم درمانی ضد آبله میمونی
وی با اشاره به اینکه سیستم درمانی کشور برای مواجهه با آبله میمونی آمادگی کامل را دارد، اضافه کرد: پرستاران و پزشکان از آمادگی کامل برخوردار می باشند که نسبت به شناسایی و تشخیص بیماران در صورت ضرورت اقدام نمایند. حداقل ۱۲ لابراتوار قطب که زیرمجوعه های دانشگاه های علوم پزشکی هستند برای انجام آزمایش های تشخیصی آبله میمونی آمادگی دارند.

در دسترس بودن کیت های تشخیصی
عرشی در رابطه با کیت های تشخیص بیماری آبله میمونی بیان نمود: کیت های تشخیص اولیه و قطعی بیماری آبله میمونی در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارد و هیچ نگرانی در ارتباط با کیت های تشخیصی این بیماری وجود ندارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت در رابطه با شیوع و انتقال آبله میمونی تصریح کرد: ارتباط جنسی از اصلی ترین دلایل شیوع و انتقال آبله میمونی به حساب می آید. بررسی ها مبین اینست آبله میمونی به علت ارتباط جنسی در بعضی کشورهای آفریقایی و اروپایی شیوع یافته است. علاوه بر ارتباط جنسی، تماس با ترشحات آلوده کننده که در سطوح وجود دارد، امکان دارد عامل انتقال بیماری باشد. باآنکه امکان انتقال آبله میمونی به علت ارتباط با سطوح آلوده وجود دارد اما میزان انتقال بیماری به این نحو، خیلی کم است. ضروری است مراقبت سندرومیک در ارتباط با این بیماری در کانون توجه قرار گیرد؛ یعنی اگر یک فرد به بیماری آبله میمونی مبتلا است از تماس با سطوح خودداری کند.

علائم آبله میمونی چیست؟
عرشی در رابطه با علایم بیماری آبله میمونی اظهار داشت: علایم آبله میمونی مانند علایم سرماخوردگی است. این بیماری امکان دارد با بدن درد، تب و شاید گلودرد همراه باشد اما ضایعات پوستی که به شکل جوش هایی برجسته بروز می کند، اصلی ترین علایم آبله میمونی است. عوامل و عامل های گوناگونی مانند سن و شرایط فیزیکی بدن بر شدت جوش ها اثرگذار است؛ به نحوی که امکان دارد یک یا 2 جوش در بدن شخص بیماری وجود داشته باشد یا تمام سطح بدن بیماری را دربرگیرند. مسافرت به مناطق آلوده و داشتن علایم پوستی جزو علایم اولیه بیماری بشمار می رود.
وی در رابطه با میزان مرگ ومیر ناشی از بیماری آبله میمونی اظهار داشت: میزان مرگ ومیر ناشی از آبله میمونی به صورت معمول کم است و احتمال مرگ ومیر در صورت همه گیری بسیار زیاد وجود دارد. با چند هفته مراقبت از بیمار و جلوگیری از آبله میمونی میتوان این بیماری را مدیریت کرد.



منبع:

1403/05/28
10:44:00
5.0 از 5
257
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است