خودمراقبتی از ستون های ارتقای سلامت

در گفت وگو با مین فود تشریح شد

خودمراقبتی از ستون های ارتقای سلامت به گزارش مین فود، مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ خودمراقبتی در جامعه، اظهار داشت: وزارت بهداشت به خودمراقبتی به مثابه پله اول مشارکت اجتماعی در خلق سلامت و یکی از ستون های ارتقای سلامت نگاه می کند و به عنوان بخش مهمی از سواد سلامت مردم به سرمایه گذاری در خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم متعهد است.


دکتر فرشید رضایی در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که بیست وچهارم مهرماه، روزی است که به اهمیت خودمراقبتی و نقش آن در ارتقای سلامت فرد و اجتماع تاکید می شود، اظهار داشت: در حقیقت، بیست وچهارم مهر ماه یادآور این است که آحاد و گروههای جامعه در 24 ساعت 7 روز هفته به خود مراقبتی و رفتار سلامت زا مشغول باشند و ارزش این مولفه ها را می دانند. دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت به عنوان دبیر کارگروه فرهنگ سلامت و متولی برنامه ملی سواد سلامت، پیشنهاد «روز ملی خود مراقبتی» در بیست و چهارم مهر ماه را به شورای فرهنگ عمومی تقدیم کرده است.

ضرورت ثبت روز خودمراقبتی در تقویم شمسی

وی افزود: امیدواریم که این روز در تقویم شمسی کشور ما نیز مانند سایر کشورهای جهان و تقویم های میلادی ثبت گردد و گامی فرهنگی به سمت ارتقای سلامت جامعه باشد. ارتقاء سلامت جامعه مورد تاکید ویژه برنامه هفتم توسعه ذیل سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اعلان اینکه خودمراقبتی، بخش مهمی از سواد سلامت و سنگ بنای سلامت فرد و اجتماع است، توضیح داد: خود مراقبتی از لحظه ای که در بامداد چشم باز می نماییم تا آخرین لحظاتی که خواب سالم را انتخاب می نماییم، ما را همراهی می کند و آینده سالم ما را می سازد. با توجه به این که فرهنگ ایرانی که ریشه در ارزش های خانواده محوری و جمع گرایی دارد، خود مراقبتی، فقط به مفهوم مراقبت از جسم نیست، بلکه شامل «توجه به معنویت»، «ذهن سالم» و «تعاملات اجتماعی» نیز می شود.

نقش فرهنگ ایرانی در خودمراقبتی

رضایی با اعلان اینکه خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی، نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ خود مراقبتی دارد، اظهار داشت: بر طبق فرهنگ کشور ما، خانواده و ازدواج از با اهمیت ترین عناصر ساختار اجتماعی محسوب می شوند. والدین با الگوسازی رفتارهای سالم می توانند فرزندان خودرا به اهمیت خودمراقبتی عادت دهند. همچنین، حمایت عاطفی و اجتماعی خانواده، نقش مهمی در کاهش فشار و تقویت سلامت روانی افراد دارد.
وی افزود: خیلی از آداب و رسوم فرهنگ ایرانی به صورتی با خودمراقبتی و ترویج سلامت اجتماعی و معنوی مرتبط هستند. بطور مثال، آموزه های طب ایرانی و رسم و رسوماتی مانند «شب یلدا» و «دید و بازدید عید نوروز»، روشی برای خلق سلامت و حفظ و افزایش آنست. سنت دور هم جمع شدن خانواده ها برای صرف غذا و گفت و گو، فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی و کاهش فشار شمرده می شود.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری سمپوزیوم روز ملی خود مراقبتی اشاره کرد: سمپوزیم «خودمراقبتی از نظر فرهنگ» در روز ملی خود مراقبتی اجرا شد. اندیشمندان و صاحب نظران از نظر فرهنگ اسلامی، علوم رفتارشناختی، هنر و جامعه شناسی به بررسی مقوله خودمراقبتی پرداختند. خود مراقبتی، پله اول مشارکت اجتماعی و مردمی سازی سلامت است. خودمراقبتی نه فقط بدنبال ترویج فرهنگ فردگرایی و خودمحوری نیست، بلکه بدنبال توانمندسازی افراد و جامعه برای خلق و حفظ سلامتی افراد، خانواده ها و اجتماع است.

خودمراقبتی، ریشه در دغدغه مندی دارد

رضایی درباره ی خودمراقبتی اظهار داشت: خودمراقبتی، فرد دغدغه مند را به تصویر می کشد؛ فردی که دغدغه سلامت خود، خانواده اش و از تمامی مهم تر جامعه و گروه خودرا دارد. خودمراقبتی بدنبال افرادی است که سلامت را برای محله و شهر خود و طبیعت و همه عناصر و جانداران زمین می خواهند و ریشه های رفتار خودرا در فرهنگ و علم و طبیعت می بینند و به سمت دنیایی سالم تر و زندگی با معناتر اوج می گیرند.

دیدگاه وزارت بهداشت درباره ی خودمراقبتی

وی با اشاره به روزملی خودمراقبتی اشاره کرد: در روز خود مراقبتی به ارزش های فرهنگی خود بازگردیم، فرهنگی که غنی از شاعران، فلاسفه، دانشمندان و هنرمندانی است که در جهان زبانزد هستند. وزارت بهداشت به خودمراقبتی به مثابه پله اول مشارکت اجتماعی در خلق سلامت و یکی از ستون های ارتقای سلامت نگاه می کند و به عنوان بخش مهمی از سواد سلامت مردم به سرمایه گذاری در خود مراقبتی و ترویج سبک زندگی سالم متعهد است.

ضرورت توجه به خودمراقبتی و سلامت در سیاست گذاری ها

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره ی راهکارهای ترویج خودمراقبتی اظهار داشت: سیاستمداران باید توجه داشته باشند که سیاست گذاری ها و سرمایه گذاری ها در هر بعدی از صنعت، تجارت، گردشگری و ابعاد دیگر، سلامت زا یا بیماری زا است. سلامت مردم و خانواده ها بطور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر امضاها، اندیشه ها و قوانینی است که خلق می شوند، رد می شوند، تصویب و ابلغ می شوند. تمام سازمان ها، چه دولتی و چه مردم نهاد در این راه نقش دارند. بدون شک، با همدلی و همکاری می توانیم فرهنگ خودمراقبتی را در جامعه نهادینه نماییم و به طرف ایرانی سالم تر و شاداب تر و آینده ای سالم تر حرکت نماییم.



منبع:

1403/07/25
09:51:18
5.0 از 5
273
تگهای خبر: برنامه , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است