میوه ای با خواص ضد سرطان به گزارش مین فود، زیتون میوه ای سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است که اهمیت بالای ی در جلوگیری از بیماری های قلبی، سرطان، فشار خون و آلزایمر دارد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، زیتون میوه کوچکی است که روی درختان زیتون رشد می کند، آنها به گروه میوه ای به نام drupes یا میوه های آلویی یا میوه های سنگی تعلق دارند و در رابطه با میوه هایی مثل انبه، گیلاس، هلو، بادام و پسته هستند. انواع زیتون و تفاوت زیتون سبز و سیاهرنگ زیتون هنگام رسیدن از سبز کمرنگ (زیتون سبز) به بنفش و سپس مشکی متمایل می شود. تفاوت زیتون سبز و سیاه، در خاستگاه این دو میوه و میزان روغن آنهاست؛ میزان روغن موجود در زیتون سیاه بیشتر از زیتون سبز است، همینطور اولئوروپین موجود در زیتون که عامل خیلی از فواید سلامت بخش این میوه است، در زیتون سیاه بیشتر از زیتون سبز است. ترکیبات زیتونزیتون حاوی آب، پروتئین، کربوهیدات، فیبر و چربی است؛ زیتون حاوی ۱۱ تا ۱۵ درصد چربی است که ۷۴ درصد آن «اسید اولئیک» است که نوعی اسید چرب غیراشباع است. کربوهیدرات ها ۴ تا ۶ درصد از زیتون را می سازند و ازاین رو زیتون میوه ای کم کربوهیدرات بحساب می آید. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زیتون شامل ویتامین E، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم و سدیم است. آنتی اکسیدان های موجود در زیتونزیتون غنی از خیلی از ترکیبات گیاهی است؛ آنتی اکسیدان های موجود در زیتون از بروز خیلی از بیماری های قلبی عروقی، فشار خون، دیابت، انواع سرطان ها و صدمه به بافت ها در اثر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. خواص زیتون برای جلوگیری از بیماری های مزمن و افزایش طول عمرزیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و فواید سلامتی آن از مبارزه با التهاب تا کاهش رشد میکروارگانیسم ها را شامل می شود؛ زیتون به علت داشتن این آنتی اکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از آن در مقابل ابتلاء به بیماری های واگیر و غیرواگیر، محافظت می کند. پتاسیم و کلسیم فراوان ترین مواد معدنی موجود در زیتون هستند که کمبود این فلزات در بدن انسان سبب بروز خیلی از بیماری های مزمن می شود و طول عمر را زیاد می کند. خواص زیتون برای فشار خونفشار خون یکی از شایع ترین بیماری های جهان و از عوامل مرگ ومیر بیماران در جهان به حساب می آید. پلی فنل های موجود در زیتون با داشتن خصوصیت های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی، سبب کاهش میزان فشار خون می شود. مطالعات مختلفی ثابت کرده است که مصرف روزانه روغن زیتون در رژیم غذایی سبب کاهش چشم گیر سطح فشار خون افراد می شود. خواص زیتون برای جلوگیری از بیماری های قلبی و مغزیمتخصصان پیشبینی کرده اند که تا ۳۰ سال آینده، بیماری های قلبی و عروقی عامل یک سوم مرگ ومیرهای جهانی خواهد بود. این بیماری ها اولین علت مرگ در سراسر دنیا به شمار می آیند. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زیتون را اسید اولئیک تشکیل می دهد که سبب کاهش فشار خون و خطر ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی می شود. همچنین دو ماده به نامهای «هیدروکسی تیروزول» و «اولئوروپین» سبب پیشگیری از تجمع پلاکت ها و تشکیل لخته خون می شود و درنتیجه منجر به کاهش خطر حمله های قلبی و سکته مغزی می شود. زیتون و روغن آن از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای به شمار می آیند و مطالعات مختلف، تاثیر این رژیم غذایی را بر کاهش سکته های قلبی گزارش کرده اند. در پژوهشی که به مدت ۵ سال در کشورهای حوزه مدیترانه روی ۷۲۱۶ مرد و زن انجام شد، نشان داد که استفاده از رژیم غذایی حاوی زیتون فراوان، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را تا ۴۸ درصد می کاهد. کاهش کلسترول خون با مصرف زیتونزیتون همچون میوه هایی است که به کاهش کلسترول خون کمک می نماید. زیتون و روغن آن دارای اسیدهای چرب غیراشباع و ترکیباتی نظیر ویتامین ای است که شاخصهای چربی همچون کلسترول را می کاهد. خواص زیتون برای پیشگیری از سرطان هازیتون و روغن آن سرشار از آنتی اکسیدان است که سبب مواجهه با رادیکال های آزاد و صدمه به بافت ها می شود و خطر ابتلاء به سرطان را می کاهد. مطالعات جهانی ثابت کرده است که ۳۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری است و رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از این بیماری ها ایفا می کند. آزمایش های مختلف در کشورهای حوزه مدیترانه نشان داده است که مصرف بالای زیتون در این کشورها سبب کاهش خطر بروز انواع سرطان ها همچون سرطان روده بزرگ، پستان، پروستات، رحم و تخمدان می شود. فواید زیتون برای جلوگیری از سرطان پستاناسید اولئیک موجود در زیتون و روغن آن، سبب مهار عوامل کلیدی در بروز سرطان پستان می شود؛ ویتامین E موجود در روغن زیتون مانند آنتی اکسیدان ها عمل می کند و از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند همینطور با عنایت به این که تراکم بالای بافت پستان یکی از عوامل خطر آفرین ابتلاء به سرطان پستان به حساب می آید، در پژوهش انجام شده در اسپانیا مشخص شد که استفاده از روغن زیتون سبب کاهش تراکم بافت پستان می شود. خواص زیتون برای جلوگیری از سرطان رودهسرطان روده بزرگ چهارمین عامل مرگ بر اثر سرطان ها در سراسر دنیا است. بررسی های اپیدمیولوژیکی نشان داده است که در کشور یونان به علت مصرف بالای زیتون، میزان بروز سرطان در جامعه ۴۰ درصد کمتر از دیگر کشورهای اروپایی مانند انگلستان است. دانشمندان اثرات ضدسرطانی زیتون را با وجود آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی به نام "هیدروکسی تیروزول"، "اسید آراشیدونیک"، اسید اولئیک" و… می دانند. تأثیر روغن زیتون بر جلوگیری از سرطان کبد و پانکراسماده آنتی اکسیدانی موجود در روغن زیتون سبب کاهش میزان اینترلوکین ۶ می شود که این امر منجر به پیشگیری از تکثیر سلول های سرطانی کبد می شود، همینطور خواص آنتی اکسیدانی زیتون سبب پیشگیری از ابتلاء به سرطان پانکراس می شود. فواید روغن زیتون برای جلوگیری از سرطان پوستمطالعات نشان داده است که استفاده از روغن زیتون روی پوست به علت خواص آنتی اکسیدانی آن، از ابتلاء به سرطان پوست جلوگیری می کند. خواص روغن زیتون برای زخم معده و سرطان معدهمطالعات ثابت کرده اند که زیتون و روغن آن مانع فعالیت هلیکوباکترپیلوری می شود، این باکتری از عوامل اصلی ایجاد زخم معده و درنتیجه ابتلاء به سرطان معده است. خواص ضدمیکروبی زیتونزیتون به علت دارا بودن ترکیباتی شامل «هیدروکسی تیروزول»، «تیروزول»، «اولئوروپین» و «دی کربوکسی متیل النوئیک اسید» سبب مهار فعالیت باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی می شود، بنابراین محققان مصرف روغن زیتون کنار سالادها و غذاها را به همه سفارش می کنند. خواص زیتون برای پوکی استخوانمطالعات مختلف روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که ترکیبات موجود در زیتون با مهار فعالیت سلول های استخوان خوار و پیشگیری از صدمه های اکسیداتیو، نه تنها از پوکی استخوان جلوگیری می کند، بلکه باعث تراکم استخوان هم می شود. اسیدهای فنولیک زیتون با داشتن خواص ضدالتهابی و تحریک کننده سیستم ایمنی، در ترمیم استخوان در حین شکستگی بسیار مؤثر است. ثابت شده است که علاوه بر مواد غذایی غنی از کلسیم، مواد غذایی غنی از ترکیبات فنلی مانند زیتون هم از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند. خواص ضد درد زیتونزیتون به علت دارا بودن برخی ترکیبات همچون هیدروکسی تیروزول، سبب کاهش احساس درد می شود؛ این ماده با کاهش تحریک گیرنده های درد، نقش ضددرد خویش را ایفا می کند. پیشگیری از آلزایمر با مصرف زیتونبیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است. این بیماری در بزرگسالان بالای ۶۰ سال شایع تر است و ژنتیک هم امکان دارد نقش داشته باشد. مطالعه ای در سال ۲۰۰۶ نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای حاوی زیتون و روغن آن، می تواند خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر را کم کند و به کاهش پیشرفت بیماری آلزایمر کمک نماید. خواص زیتون برای بارداریمصرف زیتون در دوران حاملگی منعی ندارد؛ البته باید توجه داشت که به علت خطر افزایش فشار خون باید از مصرف زیتون های شور و پرنمک در این دوران پرهیز کرد. زیتون سرشار از ویتامین ای است و جنین برای رشد به ویتامین E هم نیاز دارد. همچنین مطالعات نشان داده است که رشد بعد از تولد نوزادان مادرانی که در دوران حاملگی روغن زیتون مصرف کرده اند از نظر قد، وزن و عملکرد حرکتی بهتر است. مصرف روغن زیتون در زنان آبستن دارای فشار خون بالا سبب کاهش فشار خون آنها می شود. خوردن زیتون در دوران حاملگی به علت خواص آنتی اکسیدانی آن به حفاظت از کودکان در مقابل برخی آلرژی ها و آسم کمک می نماید. تفاوت خواص زیتون و روغن زیتون چیست؟روغن زیتون اغلب خواص زیتون را دارد و ازاین رو استفاده از آن در رژیم غذایی روزانه اثرات ذکرشده را دارد؛ تفاوت زیتون و روغن زیتون خوراکی، در فراوانی مواد مغذی موجود در میوه و روغن آن است. برگ زیتون جویده شده وقتی روی زخم های دهانی گذاشته شود سبب از بین رفتن آنها می شود. عصاره برگ زیتون یا برگ جوشیده شده یا پخته شده آن می تواند برای دندان درد مفید باشد و عصاره برگ زیتون در بیماری های چشمی به کار می آید. این عصاره اگر به شکل قطره در چشم چکانده شود برای ورم های چشمی و التهاب چشم مفید می باشد. بهترین نوع زیتوناز منظر طب سنتی، بهترین نوع زیتون، نوع سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورانده شده باشد. اگر زیتون را همراه غذا مصرف کنید، سبب تقویت معده می شود البته افراد گرم مزاج باید بدانند که زیاده روی در مصرف زیتون می تواند سبب سوختن اخلاط در آنها شود. منبع: مین فود 1403/11/30 09:52:30 5.0 از 5 22 تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , ایمنی , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته مصرف ماست احتمال مبتلا شدن به سرطان های کشنده را کاهش می دهد رزماری گیاهی با خواص اعجاب انگیز رژیم غذای یویو به کلیه ها لطمه می رساند نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم متخصص پوست و تزریق فیلر و ژل وام کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها لزوم پشتیبانی از داروخانه ها با پرداخت بموقع بیمه ها و سازمان برنامه و بودجه دستور فوری به مقامات بهداشتی آمریکا برای توقف همکاری با سازمان جهانی بهداشت غذاهای آبکی در ایام آلودگی هوا به وفور مصرف شود سفارش های مهم برای حاملگی سالم پربحث ترین ها مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته مصرف ماست احتمال مبتلا شدن به سرطان های کشنده را کاهش می دهد میوه ای با خواص ضد سرطان رزماری گیاهی با خواص اعجاب انگیز جدیدترین ها مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته مصرف ماست احتمال مبتلا شدن به سرطان های کشنده را کاهش می دهد میوه ای با خواص ضد سرطان رزماری گیاهی با خواص اعجاب انگیز رژیم غذای یویو به کلیه ها لطمه می رساند خاصیت باورنکردنی کشک غذایی سرشار از پروتئین و کلسیم خرید انواع سرفیس لپ تاپ اکالیپتوس درختی با خواص درمانی اعجاب انگیز جسم و روحتان را با این نوشیدنی جلا دهید شگفتی های شیرین بیان از درمان بیماریها تا جوانی پوست تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی