استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می کند؟

استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می کند؟ به گزارش مین فود، متخصص تغذیه اظهار داشت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری ها جلوگیری می کنند و به این علت در خیلی از مواد غذایی بسته بندی شده مورد استفاده قرار می گیرند.


آزیتا حکمت دوست، پزشک عمومی و متخصص تغذیه، در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره ی فواید و مضرات مواد نگهدارنده اظهار داشت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری ها جلوگیری می کنند و به این علت در خیلی از مواد غذایی بسته بندی شده مورد استفاده قرار می گیرند. وی در توضیح روش های نگهداری مواد غذایی اضافه کرد: برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، دو روش عمده وجود دارد. یک استفاده از بسته بندی های استریل با دمای بالا، مانند شیرهای تترا پک (نوع ویژه ای از بسته بندی) که در آن هیچ باکتری باقی نمی ماند. روش دوم اضافه کردن مواد نگهدارنده، مانند بنزوات سدیم (یک مادهٔ نگهدارندهٔ غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کند) به نوشابه است که مانع از رشد باکتری ها می شود.
میزان استاندارد مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر سلامت این متخصص تغذیه با اشاره به این که مقدار مجاز مواد نگهدارنده برمبنای استانداردهای مشخص تعیین شده است، اضافه کرد: مصرف این مواد در حد استاندارد، به طور معمول مشکل جدی برای بدن ایجاد نمی نماید. اما مصرف بیش ازحد آنها ممکنست اثرات تجمعی داشته باشد و به سلول های بدن لطمه برساند. وی اذعان کرد: مطالعات گسترده ای دراین خصوص روی حیوانات انجام شده است، برای اینکه انجام این آزمایشات با دوزهای بالا روی انسان از نظر اخلاقی ممکن نیست. نتایج این مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد مواد نگهدارنده می تواند به اندام هایی مانند کبد و کلیه لطمه برساند.
خطرات مصرف بیش ازحد مواد نگهدارنده حکمت دوست با اشاره به مضرات برخی مواد نگهدارنده در ادامه اظهار داشت: به عنوان مثال، نیترات که به سوسیس و کالباس اضافه می شود، می تواند در بدن به نیتروزآمین (نیتروزآمین ترکیبی است که از برقراری پیوند میان گروه نیتریت یا نیترات و آمین های نوع دوم یا سوم آزاد موجود در فرآورده های پروتئینی و گوشتی ایجاد می شود) تبدیل گردد که خطر لطمه به سلول ها و افزایش احتمال ابتلاء به سرطان های دستگاه گوارش را بدنبال دارد. ایشان سپس اشاره کرد: آنهایی که بطور مداوم و در هر وعده غذایی از نوشابه های گازدار، سوسیس و کالباس استفاده می نمایند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند، برای اینکه تجمع این مواد در بدن می تواند لطمه های جدی بوجود آورد. مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر کودکان این متخصص تغذیه درباره ی تأثیر مواد نگهدارنده بر خردسالان بیان کرد: خردسالان و سالمندان جز گروههای لطمه پذیر محسوب می شوند. از آنجائیکه تکثیر سلولی در خردسالان بیشتر است، حساسیت بدن آنها نسبت به مواد شیمیایی بیشتر می شود. به همین دلیل، در آزمایش های پزشکی ابتدا محصولات جدید روی بزرگسالان آزمایش می شود و بعد از تأیید ایمنی، برای خردسالان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد نگهدارنده در لبنیات و سایر محصولات غذایی حکمت دوست مطرح کرد: لبنیات پاستوریزه نیاز به مواد نگهدارنده ندارند. پروسه پاستوریزاسیون به شکلی طراحی شده که شیر و سایر محصولات لبنی بدون افزودن مواد نگهدارنده ماندگاری داشته باشند. در صورت اضافه شدن مواد نگهدارنده به لبنیات، این اقدام تخلف شمرده می شود. وی ادامه داد: در صنایع غذایی، استفاده از برخی مواد نگهدارنده، مانند نیترات در سوسیس و کالباس یا بنزوات سدیم در نوشابه ها، اجتناب ناپذیر است. اما این مواد دارای استانداردهای مشخصی هستند و نباید از حد مجاز فراتر روند.


منبع:

1403/11/22
12:06:14
5.0 از 5
143
تگهای خبر: استاندارد , ایمنی , بسته بندی , پزشك
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی
رژیم غذایی، تناسب اندام، دستورالعمل و نکات حفظ سلامتی و رژیم غذایی سالم همه در مین فود

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است