به گزارش مین فود به نقل از مهر، دكتر سید حسن هاشمی در مراسم روز جهانی غذا، اظهارداشت: مردم از كیفیت مواد غذایی وارداتی بخصوص برنج و غلات از مبادی رسمی كشور، اطمینان و اعتماد داشته باشند و به شایعات توجه نكنند. وی اضافه كرد: همیشه فشارهایی در حوزه غذا وجود دارد اما وزارت بهداشت ثابت كرد كه در مقابل این فشارها و صدمه به سلامتی مردم بدون هیچ رودربایستی ایستاده و اهل مسامحه نیست. هاشمی ادامه داد: مصرف نمك در كشور ۱۰ درصد كاهش یافت اما مصرف نمك در ایران، بیش از دو برابر میزان مصرف نمك در كشورهای پیشرفته و استانداردهای سازمان جهانی بهداشت است. هاشمی اظهار داشت: مردم ایران به طور متوسط روزانه ۸۵ گرم شكر مصرف می كنند و مصرف آن حداقل باید ۲۵ درصد كاهش بابدوزیر بهداشت اظهار داشت: در مورد روغن پالم، به آنچه گفتیم، عمل كردیم و استفاده از آن در محصولات لبنی حذف شد اما در بعضی صنایع مانند شیرینی، شكلات و بستنی، استفاده از پالم ضروری و لازم است اما تعرفه واردات این محصول، افزایش قابل توجهی یافت. هاشمی اضافه كرد: برخی افراد به غلط در جامعه تبلیغ كردند كه مصرف پالم سرطانزا و مضر است در حالی كه مصرف زیاد آن همانند قند، نمك و چربی، مضر است. به قول وی، واردات پالم از ۷۵۰ هزار تن در ابتدای دولت یازدهم به كمتر از ۴۰۰ هزار تن هم اكنون رسیده كه موفقیت بسیار بزرگی برای نظام سلامت است. وی اظهارداشت: نانوایان در مورد كیفیت نامناسب آرد ایرانی و مصرف نمك زیاد در آن، اعتراض دارند و معتقدند گندم خارجی حتما باید وارد و به صورت تركیبی ۶۰ به ۴۰ درصد مورد استفاده قرار گیرد تا شاهد كاهش استفاده از نمك باشیم. وزیر بهداشت اظهار داشت: خودكفایی و عدم وابستگی در حوزه گندم، خیلی خوب است اما بهتر است بخشی از گندم تولید داخل را صادر و به جای آن، برای ارتقای كیفیت نان و استفاده كمتر از نمك، گندم خارجی را وارد كنیم.
وی ادامه داد: لیستی از كالاهای صدمه رسان به سلامت مردم برای وضع مالیات و عوارض توسط وزارت بهداشت تهیه شده است. هاشمی اضافه كرد: ساز و كار در نظر گرفته شده در مجلس برای وضع عوارض بر كالاهای صدمه رسان، مناسب نیست زیرا در تركیب تصمیم گیری، بخش مهمی از اعضا، اقتصادی هستند و به ما اجازه نمی دهند كه به نفع سلامت مردم تصمیم گیری كنیم. وی اظهار داشت: در دو سال و نیم گذشته تلاش های زیادی برای نصب راهنما بر روی محصولات غذایی توسط سازمان غذا و دارو انجام شده است مردم به رنگ این چراغ ها توجه و از مصرف كالاهایی با رنگ قرمز و زرد پرهیز كنند. وزیر بهداشت تصریح كرد: یكی از اهداف اختصاصی ما تا سال ۲۰۱۸، كاهش ۲۵ درصدی مصرف نمك در كشور است و در این راه، سیاستگذاران و تصمیمات آنها، توجه خانواده ها و رفتار صحیح و البته رسانه ها، دستگاه های فرهنگی و صدا و سیما، نقش مهم و بسزایی دارند. هاشمی اضافه كرد: میزان قند موجود در فرآورده های غذایی و نوشیدنی های خوراكی باید ۱۲ درصد كاهش یابد. وی اظهار داشت: یكی از راهكارهای ارتقای كیفیت در حوزه های مختلف از جمله غذا، توجه به صنایع و تولید مشوق برای صادرات محصولات آنها است و در این صورت مردم باور می كنند كه یك محصول، با كیفیت است زیرا توانسته در رقابت با رقبای خود، بخشی از بازار خارجی و بین المللی را برای خود كسب كند.