روزه داری سبب پاکسازی بدن می شود متخصص طب ایرانی؛ به گزارش مین فود، یک متخصص طب ایرانی، با اشاره به مزیت های روزه داری برای سلامت جسم، اظهار داشت: روزه داری سبب پاکسازی بدن می شود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، سید مهدی میرغضنفری، با اعلان اینکه ریشه خیلی از مشکلات و بیماریها رطوبت هایی است که در بدن تجمع می یابد، اظهار داشت: روزه به سبب مزاج گرم و خشکی که دارد می تواند قسمتی از مواد رطوبتی را دفع و اصطلاحاً سبب پاکسازی بدن شود. همین طور می تواند فرد را کم اشتها، لاغر و معده را کوچک کند و از پف آلودگی و التهابات بدنی کاهش دهد. وی ادامه داد: باتوجه به حرارت بالا و مزاج خشک روزه، مزاج های گرم و خشک باید در حین روزه داری تدابیر تغذیه ای را رعایت نمایند تا از بروز یکسری علایم ناخوشایند جلوگیری شود. در این افراد چون مزاج به سمت خشکی پیش می رود و حرارت بدن زیاد می شود احتمال خشکی پوست، یبوست و…، وجود دارد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: برای کاهش خشکی و گرمی ناشی از روزه داری به ویژه در افراد دارای این مزاج باید بعد از افطار تا هنگام خواب بیش از سبزی و میوه هایی همچون کاهو و مرکبات و کمتر از آب استفاده گردد. وی با اعلان اینکه در مزاج گرم و خشک عطش ناشی از خشکی بدن می تواند آزار دهنده باشد، گفت: استفاده از عرقیات خنک مانند کاسنی و شاتره در حد یک لیوان یا مصرف خاکشیر و مواد ترش نظیر آبلیمو و آب آلبالو و همین طور استفاده از یک قاشق چایخوری تخم خرفه در آب یا عرقیات هنگام سحر برای رفع عطش مفرط و کم آبی سفارش می شود. این پزشک و متخصص طب ایرانی اضافه کرد: انواع سبزی خوردن نظیر تره، ترخون، پیازچه و…، به سبب ترکیبات تندی که دارند، می توانند با افزایش حرارت بدن سبب تشنگی شوند. سفارش بر این است که سبزی خوردن را از وعده سحر حذف و کاهو و سالاد را جایگزین آن کنید. البته می توانید در فواصل افطار تا زمان خواب از انواع سبزی خوردن و منافع سرشار آن بهره مند شوید. بگفته میرغضنفری، افرادی که معده و مزاج گرم دارند بهتر است روزه را با شربت سکنجبین تهیه شده با آب معمولی و در حجم مناسب (در حد یک فنجان یا حداکثر نصف یک لیوان معمولی) باز کنند. این نوشیدنی مزاج متعادلی دارد و برای کاهش عطش و آماده کردن معده برای پذیرش غذای بعدی بسیار مناسب می باشد. این پزشک و پژوهشگر طب ایرانی اشاره کرد: برای افطار بهتر است از غذاهای غلیظ یا غذاهایی که هضم سخت دارند پرهیز شود. بطورمثال باید از مصرف برخی از انواع آش که دارای لعاب و مقدار زیادی حبوبات، روغن، پیاز و نعناداغ و سیرسرخ کرده هستند اجتناب یا در حجم بسیار کم از آنها میل یا آنها را بصورت سبک تهیه و مصرف کرد. میرغضنفری با اعلان اینکه هنگام روزه داری بروز یبوست شایع است، اظهار داشت: برای حل این مشکل بهتر است از تمام ملین ها، مسهل ها و مدرها هنگام سحر اجتناب و هنگام افطار استفاده گردد. البته مصرف ملین های ضعیف هنگام سحر مشکلی ایجاد نمی کند و می تواند برای جلوگیری از یبوست روزه دار مفید باشد. راه حل طب سنتی جهت رفع یبوست پرهیز از گرمی جات و موادغذایی شور و سرخ کرده و مصرف کاهو، خیار، آلو و انجیرخشک است. خیس کردن حدود پنج آلو بخارا همراه با دو عدد انجیرخشک در یک فنجان آب از شب قبل و خوردن آن هنگام سحر به سبب مزاج متعادلی که دارد برای بیشتر مزاج ها مناسب می باشد. وی با اشاره به این که به سبب کاهش میزان رطوبت های مغز و قند خون ممکنست برخی گرفتار ضعف اعصاب و تندخویی شوند سفارش کرد: افرادی که گرفتار ضعف اعصاب می شوند بهتر است پس از افطار دمنوش سنبله طیب یا گل گاوزبان و در طول روز از بخور سرد با مخلوط گلاب با غلظت کم بهره گیرند. میرغضنفری در آخر اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی علت اصلی کندذهنی رطوبت های مغزی است و چون روزه این رطوبت ها را از بین می برد موجب تقویت حافظه می شود. البته برای دستیابی به این عملکرد باید تدابیر اصلاح تغذیه در روزهای روزه داری رعایت شود تا مشکلاتی مانند افت قند یا کاهش فشار خون سبب عدم تمرکز و ضعف حافظه نشود. منبع: minfood.ir 1402/01/22 11:57:58 5.0 از 5 522 تگهای خبر: آب , اشتها , بیمار , بیماری این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان! پیش دیابت چیست؟ مسببان قتل دکتر داوودی رها نشوند رابطه استرس و دیابت از افسانه تا واقعیت نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها شناسایی نخستین مورد فلج اطفال در پایتخت پاکستان در ۱۶ سال اخیر تغذیه مناسب برای کودکان دچار سرطان هشدار روند کاهشی مراجعه تهرانی ها برای اهدای خون استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است پربحث ترین ها ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان! ثبت 86 شغل خانگی در عرصه فراورده های غذایی و آشامیدنی توزیع مستمر شیرخشک در بازار پیش دیابت چیست؟ جدیدترین ها ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان! ثبت 86 شغل خانگی در عرصه فراورده های غذایی و آشامیدنی توزیع مستمر شیرخشک در بازار پیش دیابت چیست؟ مسببان قتل دکتر داوودی رها نشوند واکنش وزارت بهداشت به عرضه غذاهای حرام گوشت کاربردهای گالوانیزه و گالوانیزه گرم رابطه استرس و دیابت از افسانه تا واقعیت مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته تعمیر جاروبرقی تخصصی تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك رپورتاژ برنامه ایمنی