نشانه های دیابت در کودکان

نشانه های دیابت در کودکان مین فود: یک کودک مبتلا به دیابت احساس خستگی می کند، از دل درد می نالد، مقدار زیادی آب می نوشد، بطور مرتب لاغر می شود و...، اما می توان دیابت را در کودکان مبتلا، کنترل کرد تا بیمار محسوب نشوند.



به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، دیابت یا بیماری قند به سبب ناتوانی بدن در تولید یا اثر انسولین پدید می آید. انسولین ماده ای است که در بدن توسط لوزالمعده ترشح و موجب می شود قند یا به عبارتی مهم ترین منبع انرژی بدن مورد استفاده قرار گیرد.

انواع دیابت

دیابت نوع ۱: دیابت قندی وابسته به انسولین که دیابت جوانان هم گفته می شود که در این نوع دیابت، تولید انسولین توسط لوزالمعده کم می شود یا اصلا تولید نمی گردد. دیابت کودکان بطور معمول از نوع ۱ است که به این معنا است که انسولین کم تولید می شود. دیابت نوع ۱ بدنبال یک پاسخ ایمنی که هنوز دلیل آن مشخص نشده، رخ داده و بدن خود سلول های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده را مورد هدف قرار می دهد و موجب تخریب آنها می شود.

دیابت نوع ۲: دیابت قندی غیر وابسته به انسولین است که در این نوع، حساسیت بدن نسبت به انسولین کمتر می شود و غالبا در بیماران بالای ۳۰ سال یا بیماران چاق تر بروز می کند.

نشانه های حاد بیماری

افزایش حجم ادرار، تشنگی شدید، کاهش وزن در حالی که اشتها زیاد باشد، ضعف و خستگی و اختلال در دید همچون نشانه های حاد بیماری دیابت شمرده می شود.

باید توجه کرد که یک کودک مبتلا به دیابت احساس خستگی می کند، شب ها برای ادرار کردن بیدار می شود، از دل درد می نالد، مقدار زیادی آب می نوشد و بطور مرتب لاغر می شود. در نهایت با تشدید وضعیت جسمی کودک، دیابت با یک آزمایش ساده قند و ادرار تشخیص داده می شود.

پس از تشخیص بیماری در کودک مبتلا به دیابت، کودک برای چند روز در بیمارستان بستری می شود تا مقدار قند خون کودک به وسیله تزریقات انسولین، طبیعی شود.

درمان دیابت

باید توجه کرد که در درمان دیابت پنج جزء مهم وجود دارد که شامل رژیم غذایی، ورزش، کنترل قند خون، تجویز دارو و آموزش می شود. درمان دیابت نوع یک نیاز به آموزش دارد که در آن رژیم غذایی، ورزش و مسائل روانی خانوادگی حائز اهمیت می باشد. والدین باید توجه داشته باشند که درمان اصلی در دیابت نوع یک استفاده از انسولین است و هدف اصلی درمان کوشش برای طبیعی کردن فعالیت انسولین و قند خون بمنظور جلوگیری از عوارض عروقی و عصبی است.

ورزش نیز از نظر این که سبب افزایش تاثیر انسولین می شود مهمست و در زندگی کودک دیابتی باید مورد توجه قرار گیرد.

رژیم غذایی هم بر پایه عادت غذایی معمول بیمار بوده و باید شامل تمامی عناصر اساسی غذا (نظیر ویتامین ها و مواد معدنی و... ) باشد. بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ که باید برای کنترل قند خون از انسولین استفاده کنند، لازم است در وعده های غذایی از تمام گروههای غذایی همچون کربو هیدرات ها بهره گیرند.

عوارض دیابت

بیماری دیابت عوارضی مانند افت قند خون، بیماریهای قلبی و عروقی، درگیری کلیه ها، درگیری چشم ها، بیماریهای عصبی، زخم شدن پاها (در سنین بالاتر) و... دارد.

بنابر اعلام بیمارستان مرکز طبی کودکان، در عین حال باید توجه کرد که یک کودک مبتلا به دیابت بیمار نیست؛ بلکه در صورت عدم کنترل بیماری، بیمار دیابتی شمرده می شود. بدین سبب با کسب اطلاعات بیشتر در روند صحیح کنترل بیماری حق داشتن یک زندگی شاد را از کودکان مبتلا به دیابت نگیریم.




1402/01/27
09:34:34
5.0 از 5
456
تگهای خبر: آب , اشتها , ایمنی , بیمار
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است