مراقب بلورهای سفید نمکی باشید گزارش مین فود؛ به گزارش مین فود، نمک از قدیم الایام تا امروز، همیشه پای ثابت سفره و میز غذای ایرانیان بوده؛ اما استفاده از همین بلورهای ریز و سفید رنگ؛ خطرناک تر از آن است که فکرش را بکنیم. به گزارش مین فود به نقل از مهر، مصرف نمک به صورت مستقیم با عارضه خطرناک پرفشاری خون همراه می باشد که همین مشکل می تواند منجر به بروز بیماری های مرگبار شود. شاید مهم ترین عارضه ناشی از پرفشاری خون، بیماری قلبی باشد که همچنان در صدر دلایل مرگ و میر ایرانیان قرار دارد. احمد اسمعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در مورد میزان نمک مصرفی روزانه، اظهار داشت: یک فرد سالم باید در طول روز بین ۳ تا ۵ گرم نمک مصرف کند که این مقدار فقط نمکی که ما به غذا اضافه می نماییم، نیست، بلکه از کل مواد غذایی که یک فرد در طول روز مصرف می کند، باید دریافت کند که اکثریت مردم از این مورد آگاهی ندارند. نمک از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است، سدیم عامل مهمی در حفظ فشارخون است که اگر بیش از حد مصرف شود، فرد گرفتار پرفشاری خون، بیماری های قلبی و عروقی و پوکی استخوان و بیماری های کلیوی می شود. سدیم به صورت طبیعی در انواع غذاها مانند شیر، گوشت و سبزیجات وجود دارد. همینطور به مقدار زیاد در غذاهای فرآوری شده مانند نان ها، گوشت های فرآوری شده و اسنک و در چاشنی ها مانند رب، سس گوجه فرنگی، سس مایونز هم یافت می شود. در سدیم هم گلوتامات وجود دارد که بعنوان یک افزودنی غذایی در خیلی از نقاط جهان مثل ادویه همراه نودل استفاده می شود، بنابراین باید برای حفظ سلامتی خودمان حواسمان به میزان مصرف نمک باشد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: برای طعم دادن به غذا به جای نمک، از ادویه ها و طعم دهنده های دیگری استفاده نماییم. بعنوان مثال تلاش نماییم ذائقه خویش را از میل به شوری به سمت میل به ترشی ببریم و لیموترش تازه را جایگزین نمک نماییم. ادویه هایی مانند آویشن، دارچین و سماق هم گزینه هایی برای این جایگزینی هستند. اسماعیل زاده اضافه کرد: تلاش نماییم بیشتر از غذاهای تازه استفاده نماییم و مصرف مواد غذایی نمک سود شده مانند خیارشور، کلم شور، ماهی شور و مانند اینها را که حاوی میزان زیادی نمک هستند به حداقل برسانیم. اگر زیتون و مواد غذایی شور خریدیم بهتر است آب نمک آنها را بگیریم و خوب بشوییم تا طعم شوری از بین برود، سپس آنها را مصرف نماییم. ایرانیان در حدود ۲ برابر استاندارد جهانی، نمک مصرف می کنند؛ در حالیکه طبق دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت، این میزان مصرف باید ۳ تا ۵ گرم در روز باشد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از عواقب مصرف زیاد نمک، پرفشاری خون و سرطان معده است. سرطان معده هم که یکی از سرطان های شایع در کشور بوده و آمار آن در حال افزایش می باشد همینطور مصرف نمک، با افزایش دیابت و بیماری های دیگر هم ارتباط دارد. هم اکنون نمک هایی بعنوان نمک دریای تصفیه شده یُد دار در بازار موجود است، افرادی که تمایل به مصرف این نوع نمک دارند، باید نمکی را انتخاب کنند که حتما کلمات تصفیه شده و یُددار و پروانه ساخت و علامت استاندارد بر روی بسته بندی آنها درج شده باشد. اسماعیل زاده، در مورد عارضه های مصرف نمک دریا، اظهار داشت: نمک دریا، نمک تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی ها همچون فلزات سنگین مانند، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. وی با اشاره به اینکه نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، دارای میزان کم یُد و یا حتی فاقد یُد است که نیاز روزانه به یُد را تأمین نمی کند، تصریح کرد: این که گفته می شود نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تأمین کند، درست نیست، چونکه بدن برای تأمین املاح موردنیاز به منابع غنی تر نیاز دارد و این املاح را میتوان از سایر منابع غذایی دریافت کرد. اسماعیل زاده اضافه کرد: محتوایی که به صورت گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی و یا توسط بعضی از افراد به نام طب سنتی، تبلیغ می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعاً افراد سودجویی که تلاش در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته، بلکه باعث برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و خیلی از نتایج زیانبار بهداشتی خواهند بود. وی خاطرنشان کرد: بدیهی است در صورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در چارچوب استانداردهای موجود، حاوی یُد کافی، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه مصرف نمک زیاد منجر به سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون می شود، اظهار داشت: اغلب مطالعات نشان می دهند که میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده ارتباط نزدیکی دارد. تاثیر بالقوه مصرف زیاد نمک در سرطان زایی معده اینست که مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی به تغییر ویسکوزیته مخاطی که از معده محافظت می کند، منجر می شود و می تواند زمینه ساز صدمه اپیتلیومی باشد که در نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود. منبع: minfood.ir 1402/11/11 12:45:06 5.0 از 5 398 تگهای خبر: آب , استاندارد , بسته بندی , بهداشت این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم تولید انبوه مارک لباس و جیبیتز مشکلات گوارشی را با خوردن این میوه ها بهبود دهید سرد مزاج ها در فصل سرما چه غذاهایی مصرف کنند؟ نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر هشدار روند کاهشی مراجعه تهرانی ها برای اهدای خون استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است نقش تغذیه در جلوگیری از یبوست پربحث ترین ها ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ ردیابی مواد غذایی قاچاق در بازار دشوار است ویدیو جدیدترین ها ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ ردیابی مواد غذایی قاچاق در بازار دشوار است ویدیو تولید انبوه مارک لباس و جیبیتز مشکلات گوارشی را با خوردن این میوه ها بهبود دهید سرد مزاج ها در فصل سرما چه غذاهایی مصرف کنند؟ ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان! ثبت 86 شغل خانگی در عرصه فراورده های غذایی و آشامیدنی توزیع مستمر شیرخشک در بازار تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك رپورتاژ برنامه ایمنی