خواص مصرف روزانه شیر و لبنیات كارشناس تغذیه عنوان كرد؛ به گزارش مین فود، رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصرف روزانه شیر و لبنیات را برای تأمین کلسیم بدن ضروری عنوان نمود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، فرشته فزونی، ضمن اشاره به اجرای پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم، اظهار داشت: شیر و لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم غذایی و مهم ترین منبع تأمین کلسیم است. به نقل از ایشان، با عنایت به این که کلسیم شیر به سادگی جذب می شود، ازاین رو شیر و فرآرده های لبنی از منابع غنی کلسیم محسوب می شوند. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: مصرف گروه شیر و لبنیات می تواند خیلی از نیازهای تغذیه ای انسان نظیر بخشی از نیاز روزانه به فسفر، ویتامین های گروه «آ»، «ب»، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه ضروری و پروتیین های مورد نیاز بدن را تأمین کند. فزونی با تکیه بر این که منابع غذایی گیاهی نظیر بادام، پودر سنجد و تخم شربتی جایگزین مناسبی برای گروه شیر و لبنیات در تأمین کلسیم نیستند، تصریح کرد: این منابع گیاهی در کنار شیر و لبنیات می توانند به افزایش دریافت کلسیم کمک کنند. وی ضمن اشاره به یک باور اشتباه در جامعه اظهار داشت: خیلی از هموطنان تصور می کنند شیر خام به علت آن که هیچ فرآیندی روی آن صورت نمی گیرد، یک محصول کاملا طبیعی است و برای مصرف مناسب تر است در حالیکه این یک تصور اشتباه است. رئیس گروه تغذیه و دارویی، با تکیه بر استفاده از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه کم چرب اظهار داشت: شیرهای پاستوریزه ارزش غذایی بهتری نسبت به شیرهای فله ای خام و لبنیات سنتی دارند. به قول فزونی، لبنیات و شیر فله دارای آلودگی میکروبی بالایی بوده و احتمال ابتلاء به بیماری تب مالت را می افزایند. وی ضمن اشاره به فرآیند جوشاندن شیرهای فله در منزل اظهار داشت: حرارت زیاد، طولانی مدت و مستقیم هنگام جوشاندن شیرهای فله سبب صدمه به پروتئین و ویتامین های محلول در آب موجود در شیر شده و ارزش غذایی آنرا بشدت می کاهد. در حالیکه در فرایند پاستوریزاسیون تا حد زیادی ارزش غذایی شیر حفظ می شود. این کارشناس تغذیه معاونت بهداشت تصریح کرد: بهترین کار جایگزین کردن لبنیات پاستوریزه به جای لبنیات سنتی است. فزونی ضمن اشاره به شایعات نادرست در مورد شیرهای استریل یا فرادما اظهار داشت: شیرهای پاکتی مدت دار بدون نگهدارنده هستند و فرایند تهیه و بسته بندی این نوع لبنیات باعث ماندگاری بالای آنها می شود. وی، استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D را به علت کمک به جذب بهتر کلسیم انتخاب مناسب تری عنوان نمود. فزونی با تکیه بر اهمیت مصرف شیر در کودکان و نوجوانان، شیر را ماده ای مغذی، سالم و مقوی برای کودکان در سنین رشد عنوان نمود که دریافت ناکافی آن (شیر و لبنیات) سبب تأخیر در رشد استخوانی و کوتاهی قد کودکان و نوجوانان می شود. وی ضمن اشاره به توزیع شیر در مدارس ابتدایی، تصریح کرد: این اقدام در جهت فرهنگ سازی و تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ایجاد عادات غذایی سالم و تأمین بخشی از نیازهای غذایی دانش آموزان انجام شده است. به قول فزونی، هر واحد از گروه شیر و لبنیات معادل یک لیوان شیر کم چرب یا یک پیاله ماست یا دو لیوان دوغ کم نمک است. باید توجه داشت که کره و خامه در هرم غذایی جزو گروه لبنیات نیستند. رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: حذف لبنیات در رژیم غذایی افراد مبتلا به برخی بیماری ها مانند سنگ کلیه سفارش نمی شود و این بیماران باید برای مصرف و تنظیم میزان لبنیات روزانه با پزشک خود مشاوره کنند. منبع: minfood.ir 1402/11/24 09:17:21 5.0 از 5 453 تگهای خبر: آب , بسته بندی , بهداشت , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط در وعده سحری یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟ سنین 4 تا 29 سال بیشترین فوت شدگان تصادفات درخواست مدیر دوبلاژ تلویزیون از وزیر بهداشت نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۷ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم متخصص پوست و تزریق فیلر و ژل وام کارواش برتولینی کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها لزوم پشتیبانی از داروخانه ها با پرداخت بموقع بیمه ها و سازمان برنامه و بودجه دستور فوری به مقامات بهداشتی آمریکا برای توقف همکاری با سازمان جهانی بهداشت سفارش های مهم برای حاملگی سالم تأثیر گیاهان دارویی در ارتقای سلامتی و بهبود کیفیت زندگی در کشور پربحث ترین ها در وعده سحری یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید آموزش زبان های خارجی به روش رضا زمانی پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟ سنین 4 تا 29 سال بیشترین فوت شدگان تصادفات جدیدترین ها در وعده سحری یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید آموزش زبان های خارجی به روش رضا زمانی پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟ سنین 4 تا 29 سال بیشترین فوت شدگان تصادفات تأمین شیرخشک آلرژیک با انتخابهای جایگزین درخواست مدیر دوبلاژ تلویزیون از وزیر بهداشت The Art of Documentation Reimagined by Fake-Sample مهم ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته ای که گذشت چگونه روزه ای سالم و پرانرژی داشته باشیم؟ راه اندازی سامانه ملی نه به تصادف برای ایمنی و سلامت سفر تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی