دارویی جدید برای مبتلایان به آپنه خواب

دارویی جدید برای مبتلایان به آپنه خواب مین فود: یک داروی جدید ممکنست بتواند به مبتلایان به آپنه خواب کمک نماید تا دستگاه های دست وپاگیر سی پپ (CPAP یا دستگاه فشار پیوندی مثبت پیوسته) را که تنها در آمریکا بیش از 33 میلیون نفر از آنها استفاده می نمایند، کنار بگذارند.


به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، در آمریکا تقریباً ۳۹ میلیون نفر به آپنه خواب مبتلا هستند.
شایع ترین شکل این اختلال، آپنه خواب انسدادی (اواس ای/OSA) است.
در بیماران مبتلا به این اختلال، راه تنفسی فوقانی در طول خواب بطور کامل یا تا حدودی بسته می شود که جریان هوا به ریه ها را می بندد و موجب می شود تنفس مدام قطع و وصل شود.
آپنه خواب انسدادی علاوه بر خطراتی مانند مرگ، فشار خون بالا، سکته مغزی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و احتمالاً زوال شناختی و زوال عقل، کیفیت خواب را نیز به شدت پایین می آورد.
این در حالیست که به گزارش کلینیک کلیولند، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد مبتلایان به این اختلال از مبتلاشدن به آن باخبر نیستند و این اختلال تنفسی در آنها تشخیص داده نشده است.
علائم آپنه خواب انسدادی عبارت اند از:
- خواب آلودگی مفرط در طول روز
- وقفه های تنفسی در طول خواب
- بیدار شدن در طول شب با نفس نفس زدن یا احساس خفگی
- بیدار شدن در بامداد با دهان خشک یا گلودرد
- سردردهای صبحگاهی
- مشکل تمرکز در طول روز
- تغییرات خلقی مانند افسردگی یا زودرنجی
- فشار خون بالا
- کاهش میل جنسی
رایج ترین درمان برای این اختلال استفاده از دستگاه های سی پپ است که چون هم دست وپاگیر و هم گران هستند، خیلی از مبتلایان به آپنه خواب از آنها استفاده نمی کنند. هم اکنون برای درمان این اختلال هیچ دارویی تایید نشده است اما سازندگان یک قرص جدید امیدوارند بتوانند این وضعیت را تغییر دهند.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصانِ شرکت آپنیمد (Apnimed)، مستقر در ماساچوست، دارویی به نام «ای دی۱۰۹» (AD۱۰۹) ساخته اند که تلفیقی از آروکسی بوتینین (داروی درمان علایم سندرم مثانه بیش فعال) و اتوموکستین (داروی درمان بیش فعالی بزرگسالان) است. هر دو دارو برای این طراحی شده اند که به خواب ماندن افراد کمک کنند و بر اساس گزارش ها می توانند از قفل شدن راه تنفسی فرد در طول شب هم جلوگیری نمایند.
برمبنای مطالعه منتشرشده، این دارو در «بهبود بالینی مدلول دار» آپنه خواب موثر بوده که نشان میدهد توسعه و بررسی بیشتر درباره ی این ترکیب لازم است.
علاوه بر پیشرفت های امیدوارکننده، آزمایش های فاز دوم این دارو هم عوارض جانبی عمده ای نشان نداده است. با این همه، هنوز تا استفاده گسترده از این دارو مسیری طولانی در پیش است.
بر طبق این مطالعه، داروی ای دی۱۰۹ برای بیماران مبتلا به آپنه خواب انسدادی خفیف موثرتر از افراد با علایم شدید می باشد. اما دکتر «دیوید کولمان»، سخنگوی آکادمی پزشکی خواب آمریکا در گفت و گو با «وب ام دی» اظهار داشت: این که داده های مربوط به اشباع اکسیژن در این مطالعه آزمایشی وجود ندارد، تردیدبرانگیز است.
او توضیح می دهد که این مقیاس به تعداد گلبول های قرمز خون در گردش در بدن اشاره دارد که بطور کامل با اکسیژن اشباع شده اند. این درصد در طول روز در نوسان و در افراد سالم بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد است که می تواند در طول خواب کم شود، اما نباید از ۹۰ درصد کمتر شود. برای بیماران مبتلا به آپنه خواب انسدادی این درصد در طول شب به میزان قابل توجهی تغییر می کند و تا ۷۰ درصد پایین می آید. غیاب داده های مربوط به اشباع اکسیژن از آزمایش های ای دی۱۰۹ بدین معنا است که در مورد چگونگی تاثیر این دارو بر سطح اکسیژن خون بیماران اطلاعات کافی وجود ندارد و پیش بینی این را که آیا ای دی۱۰۹ می تواند در طولانی مدت به بهبود وضعیت بیماران کمک نماید یا خیر، دشوار می کند.
هم اکنون، سومین مرحله کارآزمایی این دارو در حال اجراست.
برای مبتلایان به آپنه خواب انسدادی که به استفاده از دارو یا دستگاه های کمک تنفسی تمایلی ندارند، تغییر در سبک زندگی همچون کاهش وزن، عدم مصرف الکل و ترک سیگار، می تواند مفید باشد.
علاوه بر این، متخصصان دانشگاه فلیندرز در استرالیا دریافتند افراد پایبند به رژیم های گیاهخواری نسبت به کسانی که گوشت می خوردند، ۲۰ درصد کمتر احتمال دارد در معرض مبتلاشدن به این اختلال خواب باشند.




منبع:

1403/03/14
13:02:22
5.0 از 5
235
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پیشرفت
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است