ارتباط کم خوابی کودکان با احتمال اعتیاد به الکل و مواد مخدر در بزرگسالی

ارتباط کم خوابی کودکان با احتمال اعتیاد به الکل و مواد مخدر در بزرگسالی مین فود: تحقیقات جدید هشدار می دهد کودکانی که به اندازه کافی نمی خوابند، بیشتر با خطر گرفتار شدن در دام الکل و مواد مخدر مواجه اند.



به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، بر طبق این مطالعه که در مجله «سالنامه اپیدمیولوژی» (Annals of Epidemiology) انتشار یافت، نوجوانانی که در دوران کودکی دیر به رختخواب می رفتند و ساعات کمتری می خوابیدند، بیشتر احتمال دارد که تا سن ۱۵ سالگی الکل یا حشیش را امتحان کرده باشند.

خواب شبانه مناسب برای سلامتی و رشد خردسالان بسیار اهمیت دارد. اما الگوهای خواب در دوران کودکی ممکنست با مصرف مواد مخدر در آینده نیز ارتباط داشته باشد.

پروفسور «آن ماری چانگ»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه ایالتی پن، می گوید: طبق یافته های این مطالعه، برخی سنین بحرانی وجود دارند که احتمالاً با مداخله های مناسب، می توان الگوی خواب خردسالان را بهبود داد و از آثار منفی خواب ناکافی در آینده جلوگیری کرد.

او تاکید می کند که اگر بتوان خواب را در سنین مدرسه بهبود داد، این نه فقط می تواند به بهبود سلامت خواب منجر شود، بلکه بر جنبه های دیگر مانند تصمیم به درگیر شدن در رفتارهای پرخطری مانند مصرف الکل و مواد مخدر نیز تاثیر می گذارد.

متخصصان ایالت پن، خواب گروهی از خردسالان در مراحل مختلف رشد را در نظر گرفتند تا بررسی نمایند آیا این مساله بر مصرف مواد مخدر در آینده تاثیر دارد یا خیر. این تیم بر دو جنبه مختلف سلامت خواب متمرکز شد؛ کل مدت زمان بسته بودن چشم و ساعت به رختخواب رفتن.

آن ها توضیح دادند که اگر خردسالان خصوصاً در سنین مدرسه، دیر به رختخواب بروند، این می تواند بر توانایی آنها برای خواب خوب تاثیر بگذارد.

دکتر «دیوید ریچنبرگ»، یکی از نویسندگان این مقاله، می گوید که خواب جنبه های مختلفی دارد. برای خردسالان مهمست چون به رشد آنها کمک می نماید. مغز خردسالان در دوران رشد، خصوصاً در سنین پایین تر، توانایی بیشتری برای تغییر و تطبیق دارد. این توانایی به مغز امکان می دهد در پاسخ به تجارب و یادگیری های جدید، ساختار و عملکردش را تغییر دهد.

خواب سالم و کافی در این دوران حیاتیست برای اینکه به فرایندهای ضروری مانند یادگیری، حافظه و تنظیم هیجان ها کمک می نماید.

به گفته او، خواب بی کیفیت و کم می تواند بر سلامت جسمانی و همین طور قابلیت تصمیم گیری خردسالان و نوجوانان تاثیر بسیاری داشته باشد که این نیز می تواند به نوبه خود با تصمیم گیری آنها برای مصرف مواد مخدر ارتباط داشته باشد.

به گزارش ایندیپندنت، این مطالعه که در مجله «سالنامه اپیدمیولوژی» (Annals of Epidemiology) انتشار یافت، داده های ۱۵۱۴ کودک در ۲۰ شهر ایالات متحده را بررسی کرد. والدین ساعت خواب کودکانشان در سنین سه، پنج و ۹ سالگی و همین طور مدت زمان خواب آنها در سنین پنج و ۹ سالگی را گزارش کردند.

زمانی که متخصصان رابطه بین زمان رفتن به رختخواب و طول مدت خواب را با مصرف الکل و مواد مخدر در نوجوانی ارزیابی کردند، متوجه شدند که کودکانی که در سن ۹ سالگی دیرتر می خوابیدند، در مقایسه با کودکانی که در همان سن زودتر می خوابیدند، ۴۵ درصد بیشتر احتمال داشت در سن ۱۵ سالگی به الکل روی بیاورند اما ساعت رفتن به رختخواب در پنج سالگی و همین طور طول مدت خواب در سنین پنج یا ۹ سالگی، تاثیر مشابهی نداشت.

در مورد مصرف حشیش، دیرتر خوابیدن در سن پنج سالگی با ۲۶ درصد افزایش احتمال تجربه مصرف حشیش تا سن ۱۵ سالگی مرتبط بود. در صورتیکه یک ساعت خواب کمتر در سن ۹ سالگی با ۱۹ درصد افزایش احتمال تجربه حشیش تا سن ۱۵ سالگی ارتباط داشت.

متخصصان همین طور داده های نوجوانان ۱۵ ساله ای را که ساعت خواب، مدت زمان خواب و مصرف الکل و حشیش را خودشان گزارش کرده بودند، هم تحلیل کردند و دریافتند نوجوانانی که ساعت خوابشان دیرتر بود، با ۳۹ درصد احتمال بیشتر برای نوشیدن الکل و ۳۴ درصد احتمال بیشتر برای مصرف حشیش مواجه بودند. یک ساعت کمتر خوابیدن هم با ۲۸ درصد افزایش احتمال تجربه الکل در طول زندگی مرتبط بود، اما با مصرف حشیش ارتباطی نداشت.

به گفته دکتر ریچنبرگ، خواب در سنین نزدیک به نوجوانی از نظر خطر مصرف مواد مخدر در آینده بسیار اهمیت دارد. برای اینکه به سن بلوغ نزدیک است، تغییرات جسمی و روانی سریع و قابل توجهی در خردسالان رخ می دهد و مغزشان بطور فعال درحال تکامل و رشد است.

او به تحقیقات قبلی اشاره می کند که نشان داده اند زمان کوتاه تر خواب و همین طور دیر خوابیدن ممکنست میزان رفتارهای غیرقابل پیش بینی و بدون تصمیم قبلی و اختلال در تصمیم گیری (مشکل در تحلیل و بررسی اطلاعات و انتخاب های مناسب) را افزایش دهد که به نوبه خود می تواند بر انتخاب های مربوط به مصرف مواد مخدر تاثیر بگذارد.

به گفته متخصصان، ایجاد محیطی که برای خواب مناسب باشد و تعیین زمان خواب متناسب با سن از «عناصر کلیدی» بمنظور فراهم کردن خواب سالم برای خردسالان در سنین مدرسه است.




1403/06/02
13:55:33
5.0 از 5
246
تگهای خبر: تجربه , زندگی , سلامت , كیفیت
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است