رایج ترین علل دردهای شکمی و نحوه برخورد با آنها

رایج ترین علل دردهای شکمی و نحوه برخورد با آنها مین فود: دردهای شکمی همچون دردهای حاد، مزمن و یا پیش رونده را همه تجربه کرده ایم. درد خفیف شکم ممکنست بدون درمان بهبود پیدا کند اما هر کدام از این دردها اگر برای بالاتر از 24 ساعت طول کشید، همراه با یبوست، سوزش ادرار و از دست دادن اشتها بود، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.



به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، در ادامه به رایج ترین علل دردهای شکمی و نحوه برخورد با آنها خواهیم پرداخت.

گاستریت

مایعی که به هضم غذا کمک می نماید، اسید زیادی در خود دارد. گاهی اوقات این مایع از سد محافظ معده عبور و پوشش آنرا تحریک می کند. در این حالت فرد گرفتار گاستریت می شود. گاستریت توسط باکتری ها، استفاده مدام از مسکن هایی مانند ایبوپروفن یا استرس ایجاد شود. گاهی اوقات می توانید این عارضه را با داروهای ضد اسید بدون نسخه یا داروهای تجویزی درمان کنید اما بهترین راه برای درمان گاستریت این است که به پزشک مراجعه کنید برای اینکه ممکنست منجر به خونریزی یا زخم معده شود.

زخم معده

باکتری ها علت شایع زخم های باز روی پوشش معده یا قسمت بالایی روده کوچک هستند. علاوه بر باکتری ها، استفاده طولانی مدت از آسپرین، ایبوپروفن و سایر مسکن ها می تواند در بروز زخم معده نقش داشته باشد همین طور افرادی که سیگار می کشند یا الکل می نوشند بیشتر به این زخم ها مبتلا می شوند. زخم های معده به طور معمول بسته به علت، با داروهای تجویزی که اسید معده را کم می کنند، درمان می شوند.

ویروس شکمی

این ویروس که همین طور به عنوان «آنفلوآنزای معده» شناخته می شود، یک عفونت ویروسی در روده است. شما در صورت مبتلاشدن به این ویروس ممکنست اسهال رقیق، گرفتگی عضلات یا حالت تهوع داشته باشید. ویروس شکمی قابل انتقال از فرد مبتلا است همین طور بوسیله غذای آلوده منتقل می شود. هیچ درمان خاصی برای ویروس شکمی وجود ندارد اما بطور معمول خود به خود از بین می رود. اگر تب دارید، گرفتار استفراغ، کم آبی یا خون در استفراغ یا مدفوع خود می باشید به پزشک مراجعه کنید.

مسمومیت غذایی

به گزارش دویچه وله، باکتری ها، ویروس ها و انگل های موجود در غذا موجب بروز این بیماری می شوند. ممکنست در صورت مسمومیت غذایی گرفتار اسهال، حالت تهوع و استفراغ شوید. این عارضه به طور معمول به خودی خود بهبود می یابد اما اگر گرفتار کم آبی هستید، خون در استفراغ یا مدفوع خود مشاهده می کنید یا بالاتر از ۳ روز است که اسهال شدید را تجربه می کنید، به پزشک مراجعه کنید.

سندرم روده تحریک پذیر

این بیماری رایج که بر روده بزرگ (که کولون نیز نامیده می شود) تأثیر می گذارد، می تواند موجب گرفتگی عضلات شکمی، نفخ، اسهال و یبوست شود. معین نیست چرا این اتفاق می افتد اما غذا، استرس، هورمون ها و عفونت همگی می توانند در بروز آن نقش داشته باشند. پزشک می تواند بوسیله تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی یا تجویز برخی داروها به شما در کنترل علایم کمک نماید.

آپاندیسیت

آپاندیس در آغاز کولون و در قسمت پایین سمت راست شکم قرار دارد. معین نیست آپاندیس چه کاری انجام می دهد اما زمانی که ملتهب می شود، به طور معمول عفونی است و باید بیرون رود. وقتی آپاندیس می ترکد، می تواند باکتری را پخش کند. درد آپاندیسیت اغلب از ناف آغاز می شود و به پایین و سمت راست توسعه می یابد. اگر فکر می کنید ممکنست آپاندیسیت داشته باشید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

حملات کیسه صفرا

این عارضه زمانی اتفاق می افتد که سنگ های صفراوی لوله ها یا مجاری را که میان کبد، پانکراس، کیسه صفرا و روده کوچک قرار دارند را مسدود می کنند. شایع ترین علامت این عارضه درد شکم است. سنگ ها اغلب خود به خود حرکت می کنند اما اگر این اتفاق نیفتد، ممکنست نیاز به جراحی داشته باشید.




منبع:

1403/06/05
11:58:39
5.0 از 5
316
تگهای خبر: آب , اشتها , بیمار , بیماری
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است