ظرفیتهای داروسازی سنتی در پیشرفت کشور

رئیس دانشكده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشكی تهران مطرح كرد

ظرفیتهای داروسازی سنتی در پیشرفت کشور به گزارش مین فود، رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ظرفیتهای رشته داروسازی سنتی برای بسط و ارتقای فناوری در عرصه گیاهان دارویی و فراورده های طبیعی اظهار داشت: رشته داروسازی سنتی در حقیقت دانش ساخت و فرمولاسیون فرآورده های طبیعی با الهام از منابع طب ایرانی و با رعایت استانداردهای حاکم بر داروسازی نوین است.


به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، دکتر روجا رحیمی ضمن تبریک روز داروساز به استادان و همکاران داروساز سنتی و همین طور دانشجویان مشغول به تحصیل در این رشته، به اهمیت این رشته اشاره نمود و اظهار داشت: منابع طب ایرانی ما یک گنجینه عظیم است و بخش قابل توجهی از آن به فرآورده های طبیعی بازمی گردد. رشته داروسازی سنتی در حقیقت دانش ساخت و فرمولاسیون فرآورده های طبیعی با الهام از منابع طب ایرانی و با رعایت استانداردهای حاکم بر داروسازی نوین است و به سبب منطبق بودن خاصیت های آن بر استانداردهای موردنیاز داروسازی است که این تخصص همچنان دارای جایگاه علمی است.
وی ادامه داد: این رشته به عنوان یکی از رشته های تخصصی داروسازی با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه فرمولاسیون و استانداردسازی فرآورده های طبیعی و سنتی و همین طور مشاوره به پزشکان و بیماران درباب این دسته فرآورده ها از سال ۱۳۸۷ وارد نظام دانشگاهی کشور شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: هم اکنون ۱۱۵ نفر در رشته داروسازی سنتی مشغول به تحصیل هستند و یا از این رشته فارغ التحصیل شده اند و برخی از این افراد به عنوان عضو هیأت علمی آموزشی و یا پژوهشی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور اشتغال دارند.
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران با اعلان اینکه طبق آمار اسکوپوس تا حالا بالاتر از ۹۰۰ مقاله با وابستگی گروههای داروسازی سراسر کشور به چاپ رسیده است، گفت: متخصصین این رشته در تولیدات علمی کشور در حیطه فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی حضور فعال و موثری دارند.
وی با اشاره به موفقیت ها و دستاوردهای علمی کسب شده در رشته داروسازی سنتی اظهار داشت: ۱۵درصد تولیدات علمی این رشته نتیجه همکاری بین المللی با محققینی از کشورهای مختلف همچون استرالیا، چین، کانادا، آمریکا و هند می باشد و متخصصین داروسازی سنتی در نگارش بالاتر از ۲۰ عنوان کتاب چاپ شده توسط ناشرین معتبر بین المللی همچون اشپرینگر، الزویر و بنتهام مشارکت داشته اند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، رحیمی افزود: همین طور بتازگی کتاب " Therapeutic Medicinal Plants in Traditional Persian Medicine " با همکاری ۴۰ نویسنده از دانشگاه های مختلف علوم پزشکی کشور و همین طور دانشگاه های فیلیپس ماربورگ آلمان و لانگ آیند نیویورک آمریکا کتاب در قالب ۴۲ فصل و ۳۲۶ صفحه توسط انتشارات CRC Press، Taylor and Francis انتشار یافته که حاصل فعالیت دو سال و نیمه این تیم ۴۰ نفر بوده و توسط اینجانب و دکتر رودابه بهرام سلطانی، استادیار داروسازی سنتی و معاون بین الملل طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ویرایش شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: از سال ۱۴۰۰ نیز به ابتکار گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران، دوره توانمندسازی داروسازان سنتی شکل گرفت که در این جهت تا حالا ۱۵ برنامه توسط اعضاء هیات علمی این رشته برگزار شده است.
رحیمی به ظرفیتهای این رشته برای بسط و ارتقای فناوری در عرصه گیاهان دارویی و فراورده های طبیعی اشاره و بیان کرد: این رشته می تواند در سوق دادن دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم نقش به سزایی ایفا نماید.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در آخر ضمن آرزوی ادامه مسیر پویا و رو به رشد این رشته اظهار داشت: امیدوار هستم با الگوگیری از حکما و دانشمندان بزرگ این مرز و بوم، قدمهای مؤثری در راستای اعتلا و سرافرازی ایران عزیزمان برداریم.



منبع:

1403/06/07
09:33:57
5.0 از 5
132
تگهای خبر: استاندارد , برنامه , بهداشت , بیمار
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است