نکاتی درباره ی تغذیه سالم از دیدگاه طب ایرانی

به مناسبت روز جهانی غذا؛

نکاتی درباره ی تغذیه سالم از دیدگاه طب ایرانی به گزارش مین فود، کرمان متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: بهتر است در روز دو وعده غذای اصلی با فاصله زمانی مناسب میل شود و فرد پیش از سیری کامل و احساس سنگینی، دست از غذا خوردن بکشد.


دکتر محبوبه رییس زاده امروز ۲۵ مهرماه به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: بایستی تنوع در خوردن غذا و دریافت همه گروههای غذایی رعایت شود تا بدن عملکرد مناسبی داشته باشد.
وی افزود: البته از مصرف غذاهای متنوع بطور همزمان در یک وعده غذایی پرهیز کنید چون می تواند موجب اختلال در هضم شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان راهکارهایی را برای افرادی که با خوردن غذا احساس تشنگی می کنند، بیان کرد و اظهار داشت: بهتر است نیم ساعت پیش از غذا یک لیوان آب با دمای محیط بنوشید و از خوردن آب و سایر مایعات در حین غذا و بلا فاصله پس از آن پرهیز نمایید.
رییس زاده سفارش کرد: غذا را به خوبی و به مقدار کافی بجوید. جویدن مناسب غذا به تحریک مرکز سیری در هیپوتالاموس کمک کرده و از پرخوری جلوگیری می‎کند؛ همین طور جویدن غذا به مقدار کافی می تواند منجر به هضم و جذب مناسب‎ترغذا شود.
وی ادامه داد: غذا را در محیط آرام و با نشاط میل کنید، در غذا خوردن عجله نکنید و از صحبت کردن، تماشای تلویزیون یا استفاده از تلفن همراه در هنگام غذا خوردن پرهیز کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: غذاهای با مزه معتدل میل کنید و در مصرف ادویه ها افراط نکنید. عادت به ترشیجات سبب ضعف و لاغری شده و مضر اعصاب است.
وی ادامه داد: غذاهای شیرین و چرب اشتها را از بین می برند و بدن را گرم می کنند، غذاهای بی مزه سبب کاهش اشتها و خستگی می شوند و غذاهای شور لاغری و خشکی می آورند و برای چشم مضر هستند.
رییس زاده اشاره کرد: صبحانه نخوردن، گرسنه ماندن، غذا خوردن قبل از خواب، انجام کاری دیگر در حین غذا خوردن، سریع غذا خوردن و خوردن تنقلات هنگام گرسنگی از عادات بد غذایی هستند که باید از آنها پرهیز کرد.
متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان سفارش هایی را برای فصل پاییز ارائه داد و اظهار داشت: در فصل پاییز با سرد شدن هوا و کاهش رطوبت، مزاج به سمت سردی و خشکی می رود و بهتر است از غذاهای گرم و تر استفاده گردد.
وی درباره ی استفاده از میوه های فصل پاییز هم بیان کرد: بهترین میوه های فصل پاییز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی هستند.
رییس زاده اظهار داشت: خوردن غذاهای با طبع گرم و تر مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، حلوای طبیعی، مغز خشکبار خصوصاً بادام درختی، آش ها و سوپ های ساده سفارش می شود.
وی بیان کرد: استفاده از نوشیدنی های ولرم مانند شربت عسل، شربت خاکشیر و دمنوش هایی مانند آویشن، بابونه و اسطوخودوس که طبع گرم تری دارند سفارش می شود.


1403/07/26
14:09:49
5.0 از 5
243
تگهای خبر: آب , اشتها , برند , پزشك
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است