کلید مدیریت بهتر بیماری های کلیوی به گزارش مین فود، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: رژیم غذایی هدفمند، به مفهوم انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی است. به گزارش مین فود به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در مورد بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی، اظهار داشت: به قول انجمن تغذیه آمریکا، رژیم غذایی کلیوی معمولا برای اشخاصی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند، سفارش می شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای حفظ ثبات و سلامت فرد دچار بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است. وی ادامه داد: این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می کند تا میزان ضایعات موجود در خون آنها کاهش پیدا کند. به این علت که کلیه ها برای متعادل کردن نسبت های آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت ها) در خون مورد نیاز هستند. بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در مورد رعایت برخی نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی، بیان نمود: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را مجموعاً به یک سهم در روز محدود کنید. مصرف نمک را محدود کنید. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر حاوی سدیم بالا هستند، مصرف آنها را به حداقل برسانید. دقت کنید که هیچ غذایی برای شما ممنوع نیست. آن چه که مهم می باشد مقدار غذاها است که باید مطابق برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصین تغذیه از آن استفاده کنید. وی افزود: تلاش کنید از غذاهای پر پتاسیم، روزانه بیشتر از یک مرتبه آن هم در مقادیر سفارش شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای پر پتاسیم عبارتند از، زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، شفتالو، آلو، کشمش، انواع لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مثل پسته و فندق و گردو) جعفری، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، سس گوجه، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر. اسماعیل زاده همینطور اظهار داشت: تلاش کنید غذاهای شور (مثل خیار شور و پنیر) را پیش از مصرف در آب بخوابانید و برای مدت ۱ دقیقه پیش از مصرف آنها را زیر شیر آب بگیرید. از مصرف نان های سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار بپرهیزید و از انواع نان سفید استفاده کنید. مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مثل پسته، بادام، گردو و…) را هم به دلیل داشتن فسفر بالا باید محدود کنید. وی اظهار داشت: تلاش کنید از مصرف چیپس، مغزهای گیاهی شور (مثل پسته شور و بادام شور)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو حبوبات (مثل کنسرو لوبیا)، آبگوشت و غذاهای کنسروی که حاوی نمک بالا هستند، بپرهیزید. در صورتیکه با مصرف داروهای خود گرفتار یبوست شدید، حتما متخصص تغذیه را آگاه کنید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماران کلیوی به دلیل محدود شدن شیر و لبنیات در برنامه غذایی خود می توانند از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنند، اضافه کرد: برای تأمین پروتئین مورد نیاز خود تلاش کنید سویا را جایگزین گوشت کنید. 1403/09/09 11:19:24 5.0 از 5 228 تگهای خبر: آب , برنامه , بهداشت , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط افتتاح مرکز جامع سرطان آیت الله هاشمی رفسنجانی بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران حاملگی ویروس جدید چینی چیست و آیا در ایران هم هست؟ ویدیو، فاضلاب بلای جان کارون نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۸ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم متخصص پوست و تزریق فیلر و ژل وام پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم لزوم پشتیبانی از داروخانه ها با پرداخت بموقع بیمه ها و سازمان برنامه و بودجه تفاوت غذاهای فراسودمند و غذاهای دارویی پربحث ترین ها افتتاح مرکز جامع سرطان آیت الله هاشمی رفسنجانی بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران حاملگی ویروس جدید چینی چیست و آیا در ایران هم هست؟ ویدیو، فاضلاب بلای جان کارون جدیدترین ها افتتاح مرکز جامع سرطان آیت الله هاشمی رفسنجانی بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران حاملگی ویروس جدید چینی چیست و آیا در ایران هم هست؟ ویدیو، فاضلاب بلای جان کارون نقطه دود در روغن های سرخ کردنی چیست؟ توضیحات سازمان غذا و دارو درباره ی کمبود شیرخشک رژیمی غذاهایی که خطر سرطان روده بزرگ را می افزایند مادران حامله این سفارش های تغذیه ای را جدی بگیرند رژیم غذایی غنی از امگا ۳ در کندی پیشرفت سرطان پروستات موثر است بازبینی در برنامه غنی سازی آرد با هدف کاهش کم خونی تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی