روغن خوراکی مفید یا مضر برای سلامت انسان مین فود: مصرف روغن خوراکی برای سلامت انسان می تواند مفید باشد، به شرطی که بدانیم از کدام نوع روغن های خوراکی باید استفاده نمائیم. به گزارش مین فود به نقل از مهر، برمبنای اصول تغذیه سالم مواد غذایی به ۶ گروه اصلی طبقه بندی می شوند که شامل گروه نان و غلات، گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت و جانشین های آن و در آخر گروه چربی ها و شیرینی ها هستند. در رژیم غذایی روزانه هر یک از این گروههای ۶ گانه سهم متفاوتی را به خود اختصاص می دهند. روغن ها به عنوان ششمین گروه در بالای هرم غذایی قرار دارند و سهم بسیار کوچکی در رژیم غذایی روزانه به آنها اختصاص داده می شود. اما، این سوال مطرح می شود که کدام روغن های خوراکی برای سلامت ما مفید و کدام نوع از روغن های خوراکی، مضر هستند. آن چه مسلم است، مصرف روغن هایی با کلسترول بالا می توانند با عارضه هایی برای سلامت ما همراه باشند که شایع ترین آنها، چربی خون و بروز بیماریهای قلبی عروقی است. حال، این سوال مطرح می شود که برای پخت غذا از کدام روغن های خوراکی استفاده نمائیم. کارشناسان تغذیه می گویند؛ انواع روغن های مایع خوراکی خالص و مخلوط برای پخت و پز مناسب هستند. اما روغن هایی که دارای مقادیر و نسبت مناسبی (امگا ۶ به امگا ۳، کمتر از سه به یک) از اسیدهای چرب ضروری هستند از نظر تغذیه ای ارجحیت دارند مانند روغن کانولا و روغن مایع مخلوط. پویش تغذیه سالمدر پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم که از ۱۷ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۳ توسط وزارت بهداشت برگزار می گردد درباره ی انتخاب های صحیح تغذیه ای و کاهش خطرات ناشی از مصرف ناصحیح چربی ها و روغن ها اطلاع رسانی می شود. این پویش ملی در پی جلب توجه جامعه به اهمیت انتخاب روغن های مناسب برای مصرف روزانه است که با ارتقای آگاهی عمومی، مردم در انتخاب مواد غذایی سالم تر و مناسب تر برای سلامت خود گام بردارند. این طرح با همکاری معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور اجرا می شود تا از این راه به افزایش سواد سلامت مردم و بهبود شیوه های تغذیه ای آنها کمک نماید. روش های کاهش مصرف قند و نمک، استفاده بهینه از روغن های مناسب، افزایش سهم میوه جات و سبزیجات در سبد تغذیه، اجتناب از غذاهای کنسروی و آماده همچون مواردی است که کارشناسان بهداشت در این هفته به مردم اطلاع رسانی می کنند. مضرات روغن نباتیاز مهم ترین مضرات روغن نباتی می توان به تنگی عروق قلب، رسوب کلسترول در دیواره رگ ها، افزایش فشارخون، افزایش کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب خون اشاره نمود. علت اصلی خیلی از بیماریهای امروزی همین روغن جامد است و ما خیلی راحت از کنار این مسئله می گذریم. طبق آمار نخستین علت مرگ و میر در ایران، بیماریهای قلبی عروقی است. از مضرات روغن نباتی می توان به رسوب کلسترول در دیواره رگ ها اشاره نمود که خطر سکته قلبی را هم در بر دارد. روغن نباتی دارای اسیدهای چرب ترانس است که خطرات خیلی زیادی برای سلامتی ما دارد. از دیگر مضرات روغن نباتی می توان به ایجاد زخم های گوارشی اشاره نمود که دردناک هم می شود. اختلال در سوخت و ساز گلوکز هم از عوارض این روغن بد است. به دلیل پروسه تولید روغن های جامد و استفاده از هیدروژن در تولید آنها، ماده ای شیمیایی به نام اسید چرب ترانس در این روغن ها به وجود می آید که مصرف آن برای سلامتی مضر است. اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن جامد، موجب بالا رفتن کلسترول در خون و ایجاد بیماریهای قلبی، فشار و چربی خون می شوند. بهترین نوع روغناحمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش میزان دریافت اسیدهای چرب ترانس در کشور، اظهار داشت: البته هنوز با ایده ال فاصله داریم و باید به سوی اصلاح الگوی مصرف روغن در جامعه حرکت نماییم. وی اضافه کرد: بهترین و کامل ترین نوع روغن، روغن کانولا است به شرطی که حرارت زیادی داده نشود و از نظر قیمت فرق چندانی با روغن آفتابگردان و ذرت و سویا ندارد. روغن کنجد گران تر است، در صورتیکه ارجحیت چندانی بر روغن آفتابگردان و ذرت ندارد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که حذف کامل روغن از رژیم غذایی سفارش نمی گردد، اشاره کرد: برخی چربی ها برای بدن لازم است و بدن نمی تواند آنها را بسازد و عدم دریافت آنها بوسیله غذا، موجب ایجاد کمبودهایی در بدن می شود. وی اظهار داشت: نکته بعدی، مصرف زیاد کربوهیدارت های تصفیه شده در جامعه است. برمبنای تحقیقات، در هر جامعه که مصرف چربی کم شود، افراد بقیه انرژی خودرا از پروتئین ها دریافت نمی کنند، بلکه به سراغ کربوهیدرات های تصفیه شده می روند که برای سلامتی مضر هستند. منبع: مین فود 1403/09/22 14:36:27 5.0 از 5 60 تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بدهی سنگین به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی ۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می کند شماره بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی در تهران مراقب روغن بدنتان باشید نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۳ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است نقش تغذیه در جلوگیری از یبوست پربحث ترین ها بدهی سنگین به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی با رژیم غذایی دردهای مزمن را کاهش دهید ۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می کند شماره بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی در تهران جدیدترین ها بدهی سنگین به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی با رژیم غذایی دردهای مزمن را کاهش دهید ۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می کند شماره بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی در تهران مراقب روغن بدنتان باشید قند فروکتوز در پیشرفت سرطان نقش دارد؟ بهره گیری از پیشرفت های صنعت هسته ای در عرصه سلامت، بهداشت و درمان روغن خوراکی مفید یا مضر برای سلامت انسان غذاهای فوق فرآوری شده در بروز بیماری پوستی پسوریازیس نقش دارند نوشیدن زیاد آب برای بدن مفید است؟ تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك رپورتاژ برنامه ایمنی