شب یلدا چه تنقلاتی بخوریم مین فود: متخصین طب سنتی سفارش می كنند در شب یلدا بهتر است از خوراكی ها و تنقلات مفید برای سلامت جسم و روح خود استفاده كنند. به گزارش مین فود به نقل از مهر، در ایران كهن، دی ماه، چهار جشن را در بر داشت كه امروزه، از آن چهار، تنها شب اولین روز دی ماه یا شب یلدا را جشن می گیرند. «یلدا» واژه ای سریانی، به مدلول تولد و ولادت است؛ زایش خورشید یا مهر یا میترا. بنا بر باور پیشینیان، درانتها این شب دراز، كه اهریمنی و نامیمونش می دانستند، تاریكی شكست می خورد؛ روشنایی، پیروز می شود؛ خورشید، زاده می شود؛ و روزها رو به بلندی می نهد. این شب برای ایرانیان نحس بود و چون فرا می رسید، آتش می افروختند تا تاریكی و عاملان اهریمنی، نابود شده و بگریزند. مردم، گرد هم جمع شده و شب را با خوردن، نوشیدن و شادابی به سر می آوردند و خوانی ویژه می گستردند از میوه های تازه فصل و میوه های خشك. یلدا را می توان جشن و گردهمایی خانوادگی دانست. در شب یلدا، خویشاوندان نزدیك، در خانه بزرگ خانواده گردمی آیند و در سرمای آغازین زمستان، دور كرسی می نشینند و تا نیمه شب، میوه و آجیل می خورند و به فال حافظ گوش می سپارند و شاهنامه می خوانند. آجیل مخصوص و همه میوه های شب یلدا، جنبه نمادین دارند. بیشتر این میوه ها پُردانه هستند (نمادی از بركت خیزی و باروری) و سرخ رنگ (نمایندگان خورشید) مانند هندوانه، انار و چغندر پخته یا لبو. یلدا، نماد پیروزی نور بر تاریكی و مایه گسترش زندگانی تندرستانه است؛ پس نیك آن است كه آنرا با پرخوری و باهم خوری و برهم خوری، كه آفت های روش زندگی نوین اند، آلوده نكنیم. متصصین طب سنتی سفارش كرده اند، در این شب شام را سبك میل كنید و به فاصله ای حدود ۲-۱ ساعت، از خوان نعمت های خداوندی به خوبی بهره ببرید. آجیل شب یلدا، از گذشته ها شامل گندم، نخود برشته، شاهدانه، تخمه هندوانه و كدو، بادام، پسته، فندق، گردو، كشمش و مویز، انجیر و توت خشك، برنجك و... بوده ولی امروزه متأسفانه آجیل های مرسوم، بسیار شور هستند. مویز، توت و انجیر خشك را دریابید. جرم لبو، كمی حابس شكم است در صورتیكه آبی كه چغندر در آن پخته می شود، ملیّن طبع است؛ پس بهتر است لبو را با كمی از آب آن میل نمایید. ترشی ها برای بافت های عصبی مانند مغز و نخاع، دهانه معده، تاندون ها و لیگامان ها، پوست، و دهانه رحم زیان آور هستند. پس میوه های ترش نخورید و پرتقال، سیب، به یا انار شیرین را با فاصله از شام، نوش جان كنید. هندوانه را بسیار كم و به رسم یلدایی بخورید و در كنار آن از آجیل های گرم میل كنید تا گرفتار عارضه نشوید. همین طور سفارش می شود كه نوشیدنی های خوب فصل زمستان و شب یلدا مانند چای ایرانی با هل یا دارچین یا زعفران، دم نوش نعنا با كمی نبات، معجون شیربادام با هل و... میل شود. منبع: مین فود 1398/10/03 12:56:39 5.0 از 5 4811 تگهای خبر: آب , خوراكی , دارچین , زندگی این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط بازدید وزیر بهداشت از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست غذاهای آبکی در ایام آلودگی هوا به وفور مصرف شود نوشیدن زیاد آب برای بدن مفید است؟ چگونه بر مشکل بی خوابی شبانه غلبه کنیم؟ نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۵ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر ظفرقندی: فعلا در زمینه فراهم کردن پانسمان بیماران پروانه ای مشکل جدی نداریم استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است نقش تغذیه در جلوگیری از یبوست پربحث ترین ها بازی فودبلاگرها با سلامت مردم پولداری ما در گروی بیماری شماست بازدید وزیر بهداشت از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست تغذیه مناسب راهکاری مؤثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا غذاهای آبکی در ایام آلودگی هوا به وفور مصرف شود جدیدترین ها بازی فودبلاگرها با سلامت مردم پولداری ما در گروی بیماری شماست بازدید وزیر بهداشت از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست تغذیه مناسب راهکاری مؤثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا غذاهای آبکی در ایام آلودگی هوا به وفور مصرف شود بهترین طراحی دکور مغازه و یا فروشگاه مشکلات رایج گیربکس اتوماتیک ام وی ام X33 بدهی سنگین به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی با رژیم غذایی دردهای مزمن را کاهش دهید ۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می کند شماره بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی در تهران تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك رپورتاژ برنامه ایمنی