بررسی تغییرات مغزی عامل صرع به كمك پروتئینی كه با نور غیرفعال می شود!

بررسی تغییرات مغزی عامل صرع به كمك پروتئینی كه با نور غیرفعال می شود! پژوهشگران آلمانی در بررسی جدید خود، نوعی پروتئین را معرفی کرده اند که بواسطه نور، غیرفعال می شود و می تواند جهت بررسی تغییرات مغزی عامل صرع به کار برود.


به گزارش مین فود به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران "دانشگاه رور-بوخوم" (Ruhr-University Bochum) آلمان، یک ابزار "اپتوژنتیک" (optogenetic) ارایه داده اند. ابزار آنها نوعی پروتئین است که با کمک نور کنترل می شود. این پروتئین موسوم به "opsin" در مغز و چشم گورخرماهی تولید می شود. پژوهشگران در این پروژه، opsin را به مغز موش وارد کردند. opsin برخلاف سایر ابزارهای اپتوژنتیک، با کمک نور فعال نمی گردد، بلکه بواسطه نور غیرفعال می شود. آزمایش ها نشان داد که این ابزار می تواند جهت بررسی تغییرات مغز که مسئول ایجاد صرع هستند، مناسب باشد.

گیرنده "opsin Opn7b"، یک گیرنده "جی پروتئین" (G protein) است که در بدن گورخرماهی وجود دارد و برخلاف خیلی از گیرنده های جی پروتئین، می توان آنرا بدون نیاز به گیرنده نور فعال کرد. فعال شدن گیرنده های جی پروتئین بطور معمول به باز شدن کانال های ویژه یونی می انجامد که هجوم یون ها به درون سلول و افزایش فرآیندهای سیگنال دهی در سلول را به همراه دارد. در مورد Opn7b، نور می تواند این زنجیره سیگنال دهی فعال را غیرفعال نماید.

بااینکه این فرضیه وجود دارد که گیرنده های جی پروتئین، نقش مهمی در بیماریهای عصبی و شب کوری ایفا می کنند، اما تا حالا پژوهش کمی در مورد گیرنده هایی انجام شده است که بدون پروسه تحریک، فعال می شوند. همین طور این گیرنده ها، نقش مهمی در ایجاد تعدادی از سرطان ها بر عهده دارند.

پژوهشگران در این پروژه دریافتند که گیرنده مورد نظر بواسطه نور، غیرفعال می شود. آنها باور دارند که Opn7b برای دستیابی به بینش های بیشتر در مورد عملکرد گیرنده های جی پروتئین، مناسب می باشد و می تواند به آنها کمک نماید تا دانش جدیدی را در مورد نقش گیرنده های جی پروتئین در پیشروی بیماریها به دست بیاورند.

پژوهشگران، سلول های ویژه ای را در مغز موش ها طوری تغییر دادند که بتوانند Opn7b را تولید کنند. آنها امیدوارند که با کمک این ابزار اپتوژنتیک بتوانند اطلاعات دقیق تری را در مورد مکانیسم های مؤثر در ایجاد صرع و بازه های زمانی بروز آن به دست بیاورند.

این پژوهش در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.




1400/05/04
10:35:55
5.0 از 5
945
تگهای خبر: بیمار , بیماری , سرطان
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است