ارتباط افزودنی های غذایی با خطر ابتلای نوزادان به آلرژی

ارتباط افزودنی های غذایی با خطر ابتلای نوزادان به آلرژی مین فود: کارشناسان دریافته اند برخی افزودنی های غذایی احتمالاً از سد جفت عبور می کنند، وارد شیر مادر می شوند و ممکنست به ابتلای نوزادان به آلرژی منجر شوند.



به گزارش مین فود به نقل از ایسنا، آلرژی غذایی یک بیماری شایع و بالقوه جدی است و زمانی بروز می کند که سیستم ایمنی بدن با نشانه هایی از خارش خفیف گرفته تا تنگی نفس شدید به اجزای خاصی از غذاها واکنش نشان دهد.

در یک مطالعه جدید که بتازگی در نشریه Frontiers in Allergy انتشار یافت، کارشناسان آنس (Anses) یا اداره غذای فرانسه دریافتند نانوذرات غیرآلی که بجای افزودنی های غذایی استفاده می شوند از سد جفت عبور می کنند و جنین را در معرض خطر بالاتر مبتلاشدن به آلرژی های بالقوه خطرناک در نوزادی قرار می دهد.

"کارین ادل ــپیشنت" - نویسنده همکار این مطالعه - در اطلاعیه ای اظهار داشت: باتوجه به خواص ایمونوتوکسیک و مرگبار نانوذرات، قرار گرفتن در معرض آنها ممکنست تبادلات مفید ریزاندامگان [میکروبیوتا] میزبان ــ روده را مختل کند و در سد روده و رشد سیستم ایمنی در رابطه با روده در جنین و نوزاد تداخل به وجود می آورد.

وی اضافه کرد: این با همه گیری اختلال های مربوط به سیستم ایمنی در کودکان مانند آلرژی های غذایی ـ که نگرانی مهمی برای سلامت عمومی است ــ ارتباط دارد.

غالبا برخی پروتئین های موجود در طیف وسیعی از موادغذایی مانند بادام زمینی، آجیل، شیر، تخم مرغ، سویا و گندم به بروز آلرژی های غذایی منجر می شوند. بطور معمول چند سال طول می کشد تا بدن کودکان مقاومت پیدا کند و بتواند آن پروتئین را بی آنکه تهدید بداند، مصرف کند اما چنانچه سیستم ایمنی یا سد روده به مخاطره بیفتد، حساس می شود و واکنش آلرژیک نشان میدهد.

عوامل محیطی در بروز آلرژی نقشی مهم ایفا می کنند و عوامل محیطی اوایل عمر احتمالاً کلیدی هستند. تحقیقات نشان می دهد که عادت های غذایی و محیط بر سلامت روده کودکان خردسال موثر است و محروم کردن باکتری های مفید روده بدن از انواعی از پروتئین ها احتمالاً بر تحمل برخی غذاها تاثیر می گذارد.

مواد افزودنی بطور معمول با نام مواد تشکیل دهنده با عملکردهایی مختلف مثل تامین ایمنی غذا، بهبود طعم و ظاهر، ایجاد بافت یا تضمین دوام محصول به آنها اضافه می شوند. بگفته کارشناسان، نانوذرات (NP) موجود در افزودنی های غذایی در روده جذب نمی شوند بلکه آنجا جمع می شوند.

از بین حدود ۳۵۰ افزودنی غذایی مجاز در اتحادیه اروپا، حدود ۱۰ درصد مواد غیرآلی هستند که از نانوذرات تشکیل شده اند. این ذرات فرا کوچک با تغییر تعداد گونه های [باکتریایی] موجود و نسبت آنها، روی باکتری های موجود در روده تاثیر می گذارند.

کارشناسان توضیح دادند که این ذرات بر سد روده ـ یکی دیگر از اجزای ضروری واکنش سالم به پروتئین های رژیم غذایی ــ نیز اثر می گذارند.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، این کارشناسان گفتند: نتایج سریع قرار گرفتن در معرض نانوذرات در ۱۰۰۰ روز اول عمر، مستلزم مطالعات بیشتر است تا مشخص شود آیا قرار گرفتن در معرض نانوذرات در دوران حاملگی به غیر از سایر اختلال های مربوط به سیستم ایمنی، زمینه ساز بروز آلرژی غذایی می شود یا خیر؟





منبع:

1401/10/22
14:48:01
5.0 از 5
432
تگهای خبر: ایمنی , بیمار , بیماری , تخم مرغ
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است