چه کسانی نباید چای پررنگ بخورند متخصص تغذیه عنوان كرد؛ به گزارش مین فود، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه ضمن اشاره به کافئین موجود در چای، اظهار داشت: افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ های کلیوی و خانم های آبستن از مصرف چای پررنگ باید اجتناب کنند. به گزارش مین فود به نقل از مهر، سمیرا ربیعی استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، اضافه کرد: هرچه چای مصرفی پررنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می شود. وی افزود: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می شود. به قول ربیعی، فرم طبیعی کافئین در خیلی از گیاهان همچون قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می شود. این استادیار دانشگاه ضمن اشاره به اثرات کافئین بر بدن اظهار داشت: کافئین، مدر یا ادرارآور است. ازاین رو نوشیدن چای پررنگ، سبب اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می کند. ربیعی کافئین را باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و تصریح کرد: نوشیدن چای پررنگ سبب سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می شود. این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان اینکه کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد اظهار داشت: چای مصرفی هرچه پررنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می شود. وی سفارش کرد افرادی که مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آنرا به حداقل یک ساعت قبل یا پس از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند. به قول ربیعی، تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفا در ارتباط با منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز ازاین رو این مورد باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد. به قول وی کافئین سطح هوشیاری را بالا می برد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب بخصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در بلند مدت هم سطح اضطراب را زیاد می کند. این استادیار دانشکده علوم تغذیه تصریح کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آنرا محدود کنند. خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید منبع: مین فود 1402/01/31 14:43:08 5.0 از 5 465 تگهای خبر: آب , تغذیه , خوراكی , علم این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط باید وضعیت اقتصادی بهتری برای جامعه پزشکی فراهم گردد مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته میوه ای با خواص ضد سرطان رزماری گیاهی با خواص اعجاب انگیز نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۲ بعلاوه ۲ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو شرکت صنعتی سخت پوشش طراحی سایت فیش حج قیمت بیسیم متخصص پوست و تزریق فیلر و ژل وام کفش طبی ، کمربند طبی ، قوزبند طبی پربیننده ترین ها لزوم پشتیبانی از داروخانه ها با پرداخت بموقع بیمه ها و سازمان برنامه و بودجه دستور فوری به مقامات بهداشتی آمریکا برای توقف همکاری با سازمان جهانی بهداشت غذاهای آبکی در ایام آلودگی هوا به وفور مصرف شود سفارش های مهم برای حاملگی سالم پربحث ترین ها یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد باید وضعیت اقتصادی بهتری برای جامعه پزشکی فراهم گردد مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته مصرف ماست احتمال مبتلا شدن به سرطان های کشنده را کاهش می دهد جدیدترین ها یک برچسب شفاف روی پوست، هوای سلامتی شما را دارد باید وضعیت اقتصادی بهتری برای جامعه پزشکی فراهم گردد مهم ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته مصرف ماست احتمال مبتلا شدن به سرطان های کشنده را کاهش می دهد میوه ای با خواص ضد سرطان رزماری گیاهی با خواص اعجاب انگیز رژیم غذای یویو به کلیه ها لطمه می رساند خاصیت باورنکردنی کشک غذایی سرشار از پروتئین و کلسیم خرید انواع سرفیس لپ تاپ اکالیپتوس درختی با خواص درمانی اعجاب انگیز تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك برنامه رپورتاژ ایمنی