برای سلامت چشم این ویتامین ها را مصرف کنید

برای سلامت چشم این ویتامین ها را مصرف کنید مین فود: مصرف بیشتر بتا کاروتن، ویتامین سی وای و روی یا زینک در رژیم غذایی، کاهش 35 درصدی خطر ای ام دی در افراد مسن را در پی دارد.



به گزارش مین فود، بیماریهای چشمی در رابطه با افزایش سن، یکی از دلیلهای بینایی یا نابینایی در افراد مسن است.

یکی از بیماریهای مربوط به چشم «دژنراسیون ماکولا» وابسته به سن یا «ای ام دی» نام دارد که در آن میدان دید مرکزی چشم لطمه می بیند.

عوامل خطر برای ایجاد ای ام دی عبارت اند از: افزیش سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، مصرف سیگار و کمبود مواد مغذی لازم.

از آنجا که ای ام دی تا حدودی از فشار یا استرس اکسیداتیو ناشی می شود، تعدادی از نظریه ها نشان می دهند که آنتی اکسیدان ها لطمه سلولی در شبکیه یا همان لایه بافت پشت چشم را کم می کنند. بر همین اساس، مصرف بیشتر بتا کاروتن، ویتامین سی و ای و روی یا زینک در رژیم غذایی، کاهش ۳۵ درصدی خطر ای ام دی در افراد مسن را در پی دارد.

ویتامین سی
ویتامین سی، ویتامین محلول در آب است که خواص آنتی اکسیدانی دارد. ویتامین سی ماده مغذی لازم است که بدن نمی تواند به تنهایی آنرا تولید نماید. بر همین اساس، می توان آنرا بوسیله غذا یا مکمل های ویتامین دریافت کرد.

مواد غذایی سرشار از ویتامین سی عبارت اند از: فلفل دلمه ای، پرتقال، آب پرتقال، کیوی، کلم بروکلی و توت فرنگی.

میزان مصرف ویتامین سی در تحقیقات بیماریهای چشم ناشی از افزایش سن، ۵۰۰ میلی گرم تعیین شده است.

ویتامین ای
ویتامین ای ویتامین محلول است که در بعضی غذاها یافت می شود یا می توان آنرا به غذاها اضافه کرد. همین طور می توان این ویتامین را بصورت مکمل دریافت کرد.

این ویتامین بصورت آنتی اکسیدان عمل می کند و در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند.

منابع مفید ویتامین ای عبارت اند از: آجیل که شامل بادام و بادام زمینی می شود، دانه ها مانند تخم آفتابگردان، روغن آفتابگردان و کره بادام زمینی.

البته بهتر است به سبب تداخل ویتامین ای با تعدادی از داروهای تجویزی، پیش از مصرف هر نوع مکمل ویتامین ای با متخصص و پزشک مربوط مشورت نماییم.

روی (زینک)
روی یک ماده معدنی لازم است که در بعضی غذاها و مکمل ها یافت می شود. مواد مغذی سرشار از روی عبارت اند از: غلات غنی شده، گوشت گاو و بوقلمون.

تحقیقات مربوط به بیماریهای چشمی ناشی از افزایش سن مصرف میزان ۸۰ میلی گرم روی را سفارش می کند.

امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ چربی های غیراشباع و مفیدند. منابع خوب اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی عبارت اند از:

ماهی چرب، دانه ها مانند دانه چیا و کتان و همین طور آجیل.

بنا بر نظریه متخصصان، اسیدهای چرب امگا ۳ احتمالاً اثرات محافظتی روی شبکیه دارند. طبق یک تحقیق، افرادی که حداقل یک دفعه در هفته ماهی های حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ می خورند، ۵۳ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به بیماری چشمی ناشی از افزایش سن و پیری قرار دارند.

یک پژوهش بزرگ بر روی زنان نشان داد که خطر مبتلاشدن به بیماری ای ام دی در افرادی که بالاترین میزان دریافت اسیدهای چرب دی اچ دی (DHD) و ای پی ای (EPA) را داشتند، ۳۸ درصد کمتر بود.

همچنین بررسی جداگانه ای نشان میدهد که مکمل اسیدهای چرب امگا ۳ در افراد مبتلا به ای ام دی، خطر پیشرفت بیماری را کاهش نمی دهد.



منبع:

1402/11/26
14:02:34
5.0 از 5
385
تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , ایمنی , بیمار
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است