بهبود سلامت چشم ها در 6 هفته

بهبود سلامت چشم ها در 6 هفته به گزارش مین فود، اصفهان پژوهشی که اخیرا انجام شده نشان داده است که لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم ها دارد. ازاین رو، مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته می تواند طی ۶ هفته سلامت چشم ها را بهبود بخشد.



به گزارش مین فود به نقل از ایسنا و به نقل از سی تک دیلی، در پژوهشی که اخیرا در دانشگاه Tufts انجام شده، نشان داده است مصرف روزانه پسته می تواند تأثیر قابل توجهی در سلامت چشم ها داشته باشد. در خلال فرایند مصرف این ماده مغذی، سلامت چشم ها با افزایش تراکم رنگدانه ماکولا (MPOD) تقویت و از چشم ها در مقابل نور آبی و صدمه های در رابطه با افزایش سن محافظت می شود.

این تاثیر به سبب لوتئین (lutein)، رنگدانه گیاهی موجود در پسته است که می تواند در جلوگیری از تحلیل ماکولای در رابطه با افزایش سن(AMD) هم موثر باشد.

در پژوهش انجام شده، مشخص شد که در مقایسه با رژیم غذایی معمول، افزودن روزانه ۵۷ گرم پسته به رژیم غذایی معمول به مدت ۱۲ هفته، افزایش قابل توجهی در ماکولا (MPOD) افراد میانسال و مسن بوجود آورده است. MPOD بعنوان یک شاخص مهم در سلامت چشم ها، از شبکیه محافظت می کند و با کاهش خطر مبتلا شدن به تحلیل ماکولای در رابطه با افزایش سن (AMD)، که یکی از دلایل اصلی نابینایی در سنین بالا است، مرتبط می باشد.

یافته های کلیدی در این پژوهش به شرح زیر است:

افزایش MPOD: اشخاصی که روزانه پسته مصرف کردند، تنها بعد از ۶ هفته افزایش قابل ملاحظه ای در MPOD مشاهده نمودند که این تاثیر تا پایان ۱۲ هفته ادامه داشت.

منبع طبیعی لوتئین: پسته تنها مغزی است که به صورت قابل ملاحظه دارای لوتئین، آنتی اکسیدانی قدرتمند است که به حفاظت از چشم ها کمک می نماید.

پتانسیل جلوگیری از AMD: این مطالعه نشان داده است که مصرف منظم پسته می تواند راهکاری طبیعی برای کاهش خطر مبتلا شدن به AMD فراهم آورد.

دکتر Tammy Scott، پژوهشگر و نوروسایکولوژیست بالینی و نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: یافته های ما نشان داده است که پسته نه تنها یک میان وعده مغذی است، بلکه می تواند مزایای قابل توجهی برای سلامت چشم ها هم داشته باشد. این امر بخصوص در سنین بالا که خطر اختلال بینایی بیشتر می شود، اهمیت دارد.

نقش منحصر به فرد لوتئین در پسته و سلامت چشم ها

لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم دارد و با فیلتر کردن نور آبی و بعنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. این مطالعه نشان داد که مصرف پسته، دریافت روزانه لوتئین را تقریبا دو برابر کرده است.

این پژوهشگر توضیح می دهد که در این مطالعه، شرکت کنندگان با رژیم های کم لوتئین انتخاب شده بودند و تنها با مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته، سطح لوتئین در خون، طی ۶ هفته به سرعت افزایش پیدا کرد. در واقع، با اضافه کردن مقدار اندکی پسته به رژیم غذایی میتوان میزان دریافت لوتئین را افزایش داد که برای حفاظت از چشم ها حیاتی می باشد.

وی همینطور اشاره نمود که پسته حاوی چربی های سالم می باشد که امکان دارد سبب بهبود جذب لوتئین در بدن شود.

فواید گسترده لوتئین برای سلامتی

علاوه بر پشتیبانی از سلامت چشم، لوتئین موجود در پسته امکان دارد به عملکرد مغز هم کمک نماید. دکتر Elizabeth Johnson، پژوهشگر دیگر در این مطالعه، اعتقاد دارد که لوتئین از سد خونی مغز عبور می کند و امکان دارد به کاستن استرس اکسیداتیو و التهاب کمک نماید. همان گونه که در چشم، لوتئین در مغز انباشته می شود و می تواند در کاهش زوال شناختی نقش داشته باشد. مطالعات نشان می دهند که سطوح بالاتر لوتئین با عملکرد شناختی بهتر، همچون حافظه و سرعت پردازش، مرتبط می باشد و پسته را به یک افزودنی پرارزش برای رژیم غذایی سالم در طول عمر تبدیل می کند.





منبع:

1403/08/11
13:45:29
5.0 از 5
184
تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , چربی , رژیم غذایی
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است