ماجرای صدور مجوز سلامت بخش روغن تنها با یک مطالعه

ماجرای صدور مجوز سلامت بخش روغن تنها با یک مطالعه به گزارش مین فود، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: برخی کارشناسان نسبت به صدور مجوز ادعای سلامت بخش برای محصولی به نام ˮبالانسرˮ از جانب سازمان غذا و دارو انتقاد کرده اند.


احمد اسماعیل زاده مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفت گو با خبرنگار مهر، در رابطه با روغن های بالانسر که بعنوان تنظیم کننده فشار خون و حاوی ویتامین های A و D تبلیغ می شوند، توضیح داد: این روغن همان روغن کلزا است که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و هم اکنون تبلیغ می شود. روغن کلزا، صرف نظر از برند و نام تجاری، به علت ترکیب خود روغنی بسیار مفید برای سلامت است. این روغن چهار خصوصیت برجسته دارد که آنرا به یکی از روغن های مطلوب برای مصرف تبدیل نموده است. نخست، اسیدهای چرب اشباع بسیار پایینی دارد. دوم، مقدار مناسبی از اسیدهای چرب تک باند غیراشباع که مشابه چربی موجود در روغن زیتون است، در ترکیب آن وجود دارد. سوم، نسبت مطلوبی از اسیدهای چرب امگا ۶ به امگا ۳ در آن دیده می شود و چهارم، جزو معدود روغن های گیاهی است که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است. این چهار خصوصیت سبب شده روغن کلزا بعنوان روغنی مطلوب برای سلامت معرفی شود. انتقاد از صدور مجوز ادعای سلامت بخش برای یک روغن با تنها یک مطالعه وی در مورد ادعای سلامت بخش برای یک روغن با تنها یک مطالعه مطرح کرد: برخی کارشناسان نسبت به صدور مجوز ادعای سلامت بخش برای محصولی به نام "بالانسر" از جانب سازمان غذا و دارو انتقاد کرده اند. این محصول که با ادعای تنظیم قند و چربی بدن به بازار عرضه شده است، تنها بر مبنای یک مطالعه توسط تحقیقات تغذیه ای مجوز گرفته است. برای صدور چنین مجوزی، انجام چندین پژوهش مستقل و تأیید نتایج آنها ضروری می باشد. آنها می پرسند چرا سازمان غذا و دارو بر پایه یک پژوهش، اجازه مطرح کردن این ادعا را داده است. این در شرایطی است که محصولات غذایی با ادعای سلامت بخش، باید استانداردهای سختگیرانه تری را طی کنند تا از صحت این ادعاها اطمینان حاصل شود.
بررسی صحت غنی سازی روغن های مایع با ویتامین های E و D اسماعیل زاده در رابطه با صحت غنی سازی روغن های مایع با ویتامین های E و D اظهار نمود: روغن های مایع موجود در بازار، به علت وجود اسیدهای چرب با چند باند غیر اشباع، به سرعت فاسد می شوند. برای پیشگیری از این مشکل، به تمامی این روغن ها ویتامین E و آنتی اکسیدان اضافه می شود. بنابراین، حتی اگر بر روی بسته بندی محصول اشاره ای به ویتامین E نشده باشد، تمامی روغن های مایع حاوی این ویتامین هستند. وی ادامه داد: در مورد ویتامین D، سازمان غذا و دارو به برخی تولیدکنندگان مجوز داده است تا این ویتامین را به محصولات خود اضافه کنند. در صورتیکه ویتامین D به روغن افزوده شود، تولیدکننده می تواند عبارت "غنی شده با ویتامین D" را بر روی بسته بندی درج کند. این محصولات به شکل آزمایشگاهی توسط سازمان غذا و دارو بررسی می شوند تا مطمئن شوند مقدار ویتامین D درج شده روی بسته بندی با میزان واقعی مطابقت دارد. بنابراین، روغن هایی که عبارت "غنی شده با ویتامین D" را بر روی بسته بندی دارند، مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند و مصرف کنندگان می توانند به صحت این ادعا اطمینان کنند.
بررسی روغن ها تحت نظارت وزارت بهداشت است مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در انتها اظهار داشت: بررسی کیفیت و سلامت روغن ها توسط سازمان غذا و دارو صورت می گیرد. این سازمان که یکی از ارگان های زیرمجموعه وزارت بهداشت است، مسئولیت نظارت بر محصولات غذایی، همچون روغن ها، را بر عهده دارد. بر همین اساس، تمامی اقدامات در ارتباط با ارزیابی و تأیید سلامت این محصولات تحت نظارت وزارت بهداشت صورت می گیرد.


منبع:

1403/09/17
14:33:25
5.0 از 5
55
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , استاندارد , برند , بسته بندی
این مطلب مین فود مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
مین فود - رژیم غذایی minfood

اطلاعات



مین فود

مین فود یا غذای کمتر: رژیم غذایی

تماس با ما

روشهای تماس با مین فود از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی است
minfood.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مین فود محفوظ است