به گزارش مین فود به نقل از مهر، محققان دانشگاه ناتینگهام لندن در مطالعه خود به بررسی میكروبیوم روده گروهی متشكل از ۸۷۶ زن میانسال و مسن پرداختند. آنها تنوع و فراوانی باكتری های خوب را در مقابل مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ كه در روغن ماهی یافت می شود، و همچنین میزان اسیدچرب امگا۳ موجود در خون شان را بررسی كردند.
مطالعه نشان داد زنانی كه دارای مصرف امگا-۳ بیشتر و میزان بیشتر این اسیدچرب در خون شان بودند، دارای میكروبیوم روده متنوع تری بودند.
میكروبیوم متنوع تر با فواید متعدد سلامت از جمله كاهش ریسك ابتلا به دیابت، چاقی و بیماری های التهاب روده نظیر كولیت یا كرون روده مرتبط است.
دكتر آنا والدز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «روده انسان در تحقیقات پزشكی بسیار مورد توجه است زیرا به طور فزاینده ای با انواع مختلفی از مسائل مربوط به سلامت ارتباط دارد. سیستم گوارش ما زیستگاه هزاران میلیارد میكروب است كه اكثر آنها نقش اساسی در روند هضم، سیستم ایمنی و حتی تنظیم وزن ایفاء می كنند.»
وی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم باكتری های خاص مرتبط با كاهش التهاب و كاهش ریسك چاقی در افرادی كه مصرف بالای اسیدهای چرب امگا-۳ را داشتند، بیشتر بود.»
به گفته محققان، برخی از تاثیرات خوب امگا-۳ در روده ممكن است به این خاطر باشد كه امگا-۳ موجب تحریك باكتری ها به تولید تركیبی موسوم به NCG (N-كاربامیل گلوتامات) در روده می شود. طبق تحقیقات مشخص شده است كه این تركیب موجب كاهش فشار اكسایشی در روده موجودات زنده می شود.
تحقیقات گسترده تر قبلی اثرات مثبت اسیدهای چرب امگا ۳ را بر مقاومت به انسولین در دیابت، فشار خون بالا، آرتریت، ترومبوز (لخته شدن خون)، برخی از سرطان ها و زوال شناختی نشان داده است. حال مطالعه جدید نشان می دهد كه امگا ۳ موجب بهبود میكروبیوم روده هم در تنوع و هم در تركیب آن می شود.