محققان دانشگاه هاروارد آمریكا عنوان می كنند تغییرات مداوم رژیم غذایی حتی در اواخر زندگی هم ممكن است موجب افزایش طول عمر افراد شود.
مرسدس سوتوس پریتو، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «پیام اصلی مطالعه ما این است كه هیچ وقت برای بهبود كیفیت رژیم غذایی دیر نیست. اكثر شركت كنندگان مطالعه ما افراد ۶۰ سال و بالاتر بودند.»
یافته ها مبتنی بر حدود ۷۴ هزار متخصص سلامت در آمریكا بود كه در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ تحت مطالعه قرار گرفتند. بین سال های ۱۹۹۸ و ۲۰۱۰، حدود ۱۰ هزار نفر از این شركت كنندگان فوت كردند.
آنها بعد از مطالعه این افراد دریافتند كسانی كه رژیم غذایی شان را بهتر كرده بودند یعنی میوه و سبزیجات و غلات كامل را به رژیم شان افزوده بودند، در مقایسه با افرادی كه رژیم غذایی شان ثابت مانده بود، كمتر در معرض مرگ زودهنگام بودند.
در مجموع مشخص شد ۲۰ درصد بهبود در كیفیت رژیم غذایی با ۸ تا ۱۷ درصد كاهش ریسك مرگ زودهنگام به هر علتی مرتبط بود. همچنین كاهش مشابه در مورد ریسك مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سكته هم مشاهده شد.