طرفداران قهوه بخوانند كارشناس تغذیه تاكید كرد؛ به گزارش مین فود، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن اشاره به خواص و تأثیر قهوه بر سلامت به موارد ممنوعیت مصرف آن اشاره نمود. به گزارش مین فود به نقل از مهر، مینا کاویانی، قهوه را یکی از نوشیدنی های گرم محبوب در جهان عنوان نمود که امروزه تبدیل به صنعت بسیار پر درآمدی شده است. به نقل از ایشان، این نوشیدنی از دانه های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید که کمی اسیدی بوده و به واسطه داشتن مقدار قابل ملاحظه کافئین، محرک است. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه اضافه کرد: بعد از رسیدن میوه گیاه قهوه، دانه های آن برداشت و فرآوری می شود. در این فرآیند دانه های قهوه خشک شده به درجات مختلف برشته می شوند که بسته به عطر و طعم موردنظر، درجه بندی های گوناگونی برای برشته کردن دانه ها در نظر گرفته شده است. کاویانی ضمن اشاره به تاثیر مستقیم میزان و درجه برشته کاری بر روی طعم قهوه، اظهار داشت: رنگ قهوه بعد از دم کردن هم تحت تاثیر درجه برشته شدن است. به نقل از ایشان، قهوه های تیره تر و پررنگ تر حاوی فیبر غذایی کمتری بوده و طعم شیرین تری دارند اما قهوه های با برشته کاری ملایم، طعم قوی تری از روغن ها و اسیدهای معطر دریافت می کنند. اما برشته کاری مقدار کافئین موجود در دانه های قهوه را تغییر نمی دهد. مواد موجود در قهوه کاویانی، کافئین را عمده ترین ماده موجود در قهوه دانست که نوعی محرک بوده و با مصرف مقدار متعادل قهوه در کوتاه مدت سبب رفع خواب آلودگی می شود و جایگاه ویژه ای در صبحانه و محل کار خیلی از افراد دارد. این کارشناس تغذیه از دیگر مواد موجود در قهوه به آنتی اکسیدان هایی نظیر توکوفرول و تئوفیلین، مواد معدنی مختلف (پتاسیم، کلسیم، منیزیوم و فسفر) و مواد ضدالتهاب اشاره نمود. وی ادامه داد: قهوه معمولا به دو صورت ساده یا تلخ و ترکیبی با شیر و سایر مواد مصرف می شود. قهوه تلخ، قهوه دم کرده است که بدون شکر، شیر و سایر افزودنی ها تهیه و مصرف می شود. اما نوشیدنی ترکیبی نوعی قهوه است که بعد از تهیه، شیر و گاهی شکر به آن اضافه می کنند. تأثیر قهوه بر سلامت مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، مصرف مقدار متعادل قهوه را دارای فوایدی برشمرد نوشیدن مقدار متعادل از قهوه بدون شکر می تواند در سوخت و ساز قندها و کاهش خطر دیابت نوع دوم نقش داشته باشد. قهوه به واسطه داشتن مواد معدنی نظیر منیزیوم و پتاسیم می تواند به کاهش خطر پرفشاری خون و بیماری های قلبی عروقی کمک نماید. مصرف مقدار متعادل قهوه با عنایت به داشتن کافئین در کوتاه مدت سطح هوشیاری را افزایش داده، فعالیت قلب، سیستم عصبی و عضلات را بالا می برد اما مصرف طولانی مدت قهوه به هیچ وجه سفارش نمی شود چونکه اثراتی مشابه استرس طولانی مدت به دنبال دارد. بر مبنای نتایج تحقیقات علمی مصرف مقدار متوسط و متعادل قهوه اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و حفاظت از اعصاب دارد و با بهبود نشانگرهای زیستی استرس اکسیداتیو و التهاب در افرادی که گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستند، مرتبط می باشد. این امر به واسطه کاهش فشار خون و شاخص توده بدن، بهبود حساسیت به انسولین و برخی نشانگرهای در رابطه با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی حاصل می شود. میتوان گفت قهوه باعث افزایش پاسخ آنتی اکسیدانی درون سلولی برای ارتقای سلامت قلبی عروقی در بدن انسان هم می شود. قهوه و اجزای زیست فعال آن همینطور در تنظیم متابولیسم چربی نقش دارند. گرچه تحقیقات بیشتری جهت بررسی تاثیر سایر ترکیبات قهوه علاوه بر کافئین مانند تریگونلین و کاهوئول و پتانسیل تاثیر آنها بر سوخت و ساز چربی ضروری است. موارد ممنوعیت مصرف قهوه با عنایت به این که کافئین قهوه می تواند باعث وابستگی شود، از مصرف بیش از اندازه قهوه خودداری کنید. برای جلوگیری از سقط جنین و زایمان زودرس، بانوان آبستن از نوشیدن قهوه پرهیز کنند. برای جلوگیری از عوارض کافئین مانند استفراغ، ناآرامی و بی خوابی در نوزادان، بانوان شیرده از مصرف قهوه اجتناب کنند. از مصرف بی رویه قهوه که احتمال بیماری های قلبی را زیاد می کند، بپرهیزید. از افراط در نوشیدن قهوه برای جلوگیری از افزایش کلسترول و پوکی استخوان، خودداری کنید. اگر به مصرف زیاد قهوه عادت کرده اید، به تدریج آنرا کاهش دهید. افراد دارای شرایط خاص مانند بیماران مبتلا به دیابت یا افرادی که اختلال خواب دارند باید در صورت عادت به مصرف زیاد قهوه، نوشیدن آنرا به یک یا دو فنجان در روز محدود کنند. منبع: minfood.ir 1402/12/15 08:16:58 5.0 از 5 323 تگهای خبر: آب , آنتی اكسیدان , اضافه وزن , بیمار این مطلب مین فود مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ ویدیو مشکلات گوارشی را با خوردن این میوه ها بهبود دهید سرد مزاج ها در فصل سرما چه غذاهایی مصرف کنند؟ نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۹ بعلاوه ۱ دوستان مین فود آموزشگاه خیاطی انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس خرید و فروش خودرو طراحی سایت فیش حج پربیننده ترین ها فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر هشدار روند کاهشی مراجعه تهرانی ها برای اهدای خون استفاده از طب سنتی خواست عمومی جامعه است نقش تغذیه در جلوگیری از یبوست پربحث ترین ها رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ ردیابی مواد غذایی قاچاق در بازار دشوار است ویدیو تولید انبوه مارک لباس و جیبیتز جدیدترین ها رژیم های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ ردیابی مواد غذایی قاچاق در بازار دشوار است ویدیو تولید انبوه مارک لباس و جیبیتز مشکلات گوارشی را با خوردن این میوه ها بهبود دهید سرد مزاج ها در فصل سرما چه غذاهایی مصرف کنند؟ ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان! ثبت 86 شغل خانگی در عرصه فراورده های غذایی و آشامیدنی توزیع مستمر شیرخشک در بازار پیش دیابت چیست؟ تگها بیمار بیماری بهداشت آب پزشك رپورتاژ برنامه ایمنی