به گزارش مین فود به نقل از مهر، گیاهان رنگی از جمله سیب زمینی بنفش، حاوی تركیبات بیواكتیو نظیر آنتوسیانین ها و اسیدهای فنولیك، هستند كه با پیشگیری از سرطان مرتبط هستند.
به گفته محققان، فهم نحوه عملكرد این تركیبات در سطح مولكولی می تواند گام اول به سوی یافتن درمان های برای سرطان باشد.
در این مطالعه، در خوك های دارای یك رژیم غذایی پركالری حاوی سیب زمینی بنفش در مقایسه با گروه كنترل، اینترلوكین ۶ (IL-۶) در قسمت مخاطی روده شان كمتر بود.
اینترلوكین ۶، پروتئینی است كه در بروز التهاب مهم است و افزایش میزان IL-۶ با پروتئین های نظیر Ki-۶۷ كه با گسترش و رشد سلول های سرطانی مرتبط هستند همراه است.
سرطان روده، قاتل پیشرو در بسیاری از كشورهای غربی است كه ناشی از مصرف زیاد گوشت و مصرف كمتر میوه و سبزیجات است.
درحالیكه محققان در این مطالعه از سیب زمینی بنفش استفاده كردند، اما جیرام وانامالا، عضو تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، تاكید دارد كه سایر میوه ها و سبزیجات رنگین هم می توانند چنین تاثیرات مشابهی داشته باشند.
وانامالا در ادامه می افزاید: «سیب زمینی سفید ممكن است تركیبات مفیدی داشته باشد، اما سیب زمینی بنفش دارای تراكم بسیار بیشتری از این تركیبات ضدالتهابی و ضد اكسیدكننده است.»