به گزارش مین فود به نقل از مهر، به گفته محققان مصرف منظم بادام به تقویت میزان كلسترول HDL كمك كرده در حالیكه همزمان شیوه دفع آن از بدن را نیز بهبود می بخشد.
در این مطالعه، محققان میزان و عملكرد كلسترول HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) را در افرادی كه هر روز بادام مصرف می كردند با میزان و عملكرد HDL همان گروه از افراد كه به جای بادام، كیك مافین می خوردند مقایسه كردند. محققان دریافتند در شركت كنندگان رژیم غذایی بادام، میزان و عملكرد HDL شان بهبود یافت.
پنی كریس اترتون، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره می گوید: «مطالعات زیادی نشان داده اند كه مصرف بادام موجب كاهش كلسترول بد LDL كه فاكتور پرخطر اصلی بیماری قلبی است، می شود، اما تاكنون مطالعه ای در مورد تاثیر بادام بر كلسترول HDL كه كلسترول خوب محسوب شده و به كاهش ریسك بیماری قلبی كمك می كند، انجام نشده بود.»
محققان مشاهده كردند بادام می تواند میزان این كلسترول را افزایش داده و عملكرد كلسترول HDL را بهبود بخشد، كه عملكرد آن از طریق جمع آوری كلسترول از بافت ها مانند شریان ها و كمك به دفع آن از بدن است.
به گفته كریس اترتون، «HDL زمانیكه وارد جریان خون می شود بسیار كوچك است. همانند یك كیسه زباله است كه به تدریج بزرگ تر و گردتر می شود چراكه قبل از رسوب كلسترول در كبد، آن را از سلول ها و بافت ها جمع آوری می كند.»
در این مطالعه به ۴۸ مرد و زن دارای كلسترول LDL بالا به مدت شش هفته روزی ۴۳ گرم بادام داده شد. بعد از این مدت، در یك دوره كنترل شش هفته دیگر به این افراد مافین موز داده شد.
در پایان هر دوره محققان میزان و كیفیت كلسترول HDL شركت كنندگان را اندازه گیری كردند.
بعد از مقایسه نتایج این دو دوره، آنها دریافتند رژیم غذایی بادام موجب بهبود میزان و عملكرد كلسترول HDLشان شده بود.