سوزان تالكات، از دانشگاه A&M تكزاس آمریكا به همراه تیم تحقیقش، استفاده از انبه تازه را در كنار درمان اصلی بیماری خفیف تا متوسط التهاب روده بررسی كردند.
به گفته تالكات، «بیماری التهاب روده فاكتور پرخطر اصلی سرطان روده است. مطالعات اخیر نشان داده است بیماری التهاب روده بر حدود ۱.۵ میلیون نفر در آمریكا، حدود ۲.۲ میلیون نفر در اروپا و تعداد به مراتب بیشتر در سایر كشورها تاثیر می گذارد.»
وی در ادامه می افزاید: «سرطان روده بزرگ ناشی از زخم های است كه به دلیل بیماری التهاب روده در طول ۱۰ تا ۱۵ سال ایجاد شده اند.»
به گفته تالكات، چندین مطالعه مزایای سلامت تركیبات ثانویه گیاهی در میوه ها و سبزیجاتی نظیر انار، مركبات و كوركومینوئیدها را نشان داده و اثبات شده است پلی فنول ها باعث كاهش روند التهاب در بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی-عروقی، سرطان و بیماری های التهابی روده می شوند.
انبه سرشار از گالوتانین ها، گروهی از پلی فنول های مولكولی بزرگ است، كه می تواند از طریق برخی باكتری های روده به مولكول های كوچك، قابل جذب و بیواكتیو تجزیه شود.
محققان در رژیم غذایی بیش از ۳۰۰ شركت كننده این مطالعه كه مبتلا به بیماری التهاب روده بودند روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم انبه گنجاندند. از شركت كنندگان خواسته شد به تدریج در طول هفته اول مصرف انبه شان را افزایش دهند.
محققان دریافتند بعد از گذشت ۸ هفته از مصرف انبه، علائم بیماری التهاب روده به شكل چشمگیری در این افراد كاهش یافته بود. بعلاوه مشخص شد وجود GRO، مولكول مرتبط با رشد سرطان روده، نیز به شكل قابل توجهی كاهش یافته بود.
همچنین محققان دریافتند لاكتوباسیل روده و دیگر باكتری های پروبیوتیك مفید پس از مصرف انبه به طور قابل توجهی افزایش یافت.
از اینرو محققان توصیه می كنند بیماران مبتلا به التهاب روده در كنار درمان دارویی شان بهتر است انبه هم مصرف كنند.